Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiect interjudețean „Fiecare este special”

În parteneriat cu Centrul Școlar din Arad

Proiect interjudețean „Fiecare este special”

Timp de șapte luni (decembrie 2010-iunie 2011) Inspectoratele Școlare din județele Bihor și Arad, Școala cu clasele I-VIII Rieni, respectiv Școala cu clasele I-IV din Sudrigiu, județul Bihor și Centrul Școlar din Arad au derulat proiectul „Fiecare este special”, un proiect de socializare și integrare a copiilor. Proiectul s-a încheiat pe 7 iunie 2011.

Obiectivele proiectului au fost: cooperarea instituțională, socializarea și integrarea copiilor, comunicarea și trăirea unor experiențe comune. Proiectul a fost coordonat de prof. Chiorean Maria-Ioana de la Școala din Sudrigiu, înv. Nagy Panda Laura, de la Școala din Rieni,  înv. ed. Luca Paula, de la Centrul Școlar din Arad și înv. Cismaș Bercse Gabriela, tot de la C.Ș. Arad, cu sprijinul directorilor instituțiilor partenere, dna Balint Liliana și dna Cirin Florentina.
Pe parcursul proiectului au avut loc cinci activități. În cadrul primei activități „Mă bucur să te cunosc”, instituțiile și elevii au făcut schimb de pliante, afișe, broșuri și poze. Cu ocazia celei de-a doua activități „De pe meleagurile noastre”, elevii și-au cunoscut fiecare meleagurile, au făcut schimb de hărți, CD-uri informative despre școlile partenere, respectiv despre cele două județe. Copiii și-au dăruit mărțișoare în cadrul  activității „Un mărțișor pentru tine” și și-au împărtășit experiențele cu prilejul  celei de-a patra activități „Școala în cuvinte și culori”, desfășurată la finele lunii aprilie.
„Maratonul toleranței” 
Activitatea care a încheiat proiectul s-a intitulat „Maratonul toleranței”,  în cadrul căreia elevii de la cele două școli din Arad și Rieni s-au vizitat reciproc.
Între activitățile desfășurate cu ocazia vizitei bihorenilor la Centrul Școlar din Arad s-au  numărat: o demonstrație de scris-citit în limbajul Braille, realizată de elevi de la Centrul Școlar din Arad, jocul de cunoaștere – „Hai să ne împrietenim”, vizitarea Muzeului de Științe Naturale, a  Muzeului de Istorie, dar și activități de relaxare în Parcul Copiilor și vizitarea falezei Mureșului.
În cadrul vizitei efectuate de elevii arădeni la Școala cu clasele I-VIII Rieni, Bihor aceștia au putut vedea Casa lui Nicolae Suciu de la Șuștiu, firma SC European Drinks – Rieni, bisericuța de lemn din Rieni, dar și Peștera Urșilor.
Acum, la finalizarea proiectului interjudețean „Fiecare este special” se poate spune că elevii implicați în activitățile proiectului vor avea mai multă încredere în ei înșiși, iar sentimentul că sunt importanți pentru societate va contribui în mod pozitiv la conturarea personalității acestora. (Ioana Chiorean)

Trimite email

joi, 27 iunie 2019