Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Debut cu dreptul pe piața mini companiilor virtuale!

„S.C. NEW ECO-OIL SRL”

Debut cu dreptul pe piața mini companiilor virtuale!

Este numele unei mini companii virtuale, pe care au înființat-o elevii clasei a X-a J, în martie 2011, în cadrul evenimentului de Educație Antreprenorială organizat de Junior Achievement - România, în colaborare cu Exim Bank Co.Day-Oradea.

La eveniment au participat doar câțiva elevi din clasa a X-a J (Diana Birta, Ruxi Ghirdan, Paul Macavei, Cristian Mermeze, Orlando Mihaliuc, Mirela Goga, Paula Caba și Arnold Razso), având-o ca profesor coordonator pe dna prof. ec. Georgeta Iorga; elevii au înființat această mini companie profilată pe distribuirea de uleiuri, combustibili și lubrifianți ecologici, au răspuns numeroaselor întrebări legate de: piața globală, activitățile de import-export, managementul firmelor..., adresate de reprezentanții Exim-Bank și Junior Achievement.
Deși au fost foarte emoționați, au reușit să intre în rolul de „oameni de afaceri”, astfel că în final, au fost premiați cu șepci, tricouri, pixuri, carnețele, stick-uri și diplome.
În calitate de „reporter acreditat” (din partea dnei diriginte - prof. Daniela Ghiuro), la sfârșitul acestui eveniment, i-am cerut dnei prof. Geta Iorga, câteva considerații.
„Prin aceste acțiuni legate de profilul economic, elevii clasei a X-a J au dovedit că au imaginație, talent, ambiție și dacă sunt bine coordonați, pot obține rezultate pe măsură, dovedind că ar putea deveni buni și serioși manageri...”
 Stimată doamnă profesor, vă mulțumim pentru încurajare! (Patricia Rocaci)

Trimite email

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.