Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului

„Viitorul Terrei este în mâinile noastre”

Concursul național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului

În perioada 20-23 iunie 2011, la Oradea se va desfășura ediția a IV-a a proiectului - Concurs național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului, cu sloganul „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”.

Concursul este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, 2011.
Obiectivul concursului este: diseminarea exemplelor de „bune practici” în activitatea de educație pentru formarea conștiinței ecologice în rândul elevilor și pentru protecția mediului, dobândite  prin intermediul activităților extrașcolare și extracurriculare.
Concursul se desfășoară pe trei categorii de școlaritate: învățământ primar, învățământ gimnazial și  învățământ liceal.
La etapa națională participă echipaje din județele Bihor, Brăila, Caraș- Severin, Constanța, Hunedoara, Suceava, Timiș și municipiul București.
 Etapa națională constă în următoarele probe de concurs:
*Portofoliu (pentru toate categoriile)
*Scenetă pe teme de educație ecologică, pentru categoria învățământ primar.
*Prezentări (în power point), exemple de „bune practici”, privind rezultatele investigațiilor/experimentelor desfășurate în arealul „adoptat”, pentru categoria gimnaziu
*Prezentări (în power point), exemple de „bune practici”, privind rezultatele investigațiilor/experimentelor desfășurate în arealul „adoptat”, pentru categoria liceu
*Film (3 min) pe teme de educație ecologică, pentru categoria liceu.
Aplicația practică se va desfășura în arealul carstic al comunei Roșia.
Concursul „Bune practici” în educația pentru protecția mediului este organizat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Departamentul de Geografie al Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale din cadrul Universității din Oradea.
Deschiderea festivă  va avea loc marți, 21 iunie 2011, la ora 10,00, la Colegiul Tehnic „Transilvania” Oradea. (Ramona BACTER)

Trimite email

joi, 20 iunie 2019