Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Oradea-i încă o dată/ Verde, verde, verde toată!”

Concursul național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului

„Oradea-i încă o dată/ Verde, verde, verde toată!”

„Mulțumim că ne-ați chemat/ Și de noi nu ați uitat!/ Din Suceava noi venim/ Al treilea an la Oradea poposim./
Bune practici aplicăm/ Și aici le prezentăm/ Transmitem în lung și-n lat/Că vrem un mediu curat/ Știți și domniile voastre/ Terra e-n mâinile noastre!

Să se-audă-n lumea toată/ Oradea-i încă o dată/ Verde, verde, verde toată!/ Mulțumim de mii de ori/ inimoșilor organizatori!”
Cu aceste versuri, sucevenii (Claudiu Lucescu, Cosmin Mariei, Ioan Rusu și prof. Valerica Ignătescu, insp. Tatiana Vîntur și insp. Mariana Drumea) ne-au surprins din nou ... Au ei un stil al lor și calități pe care le moștenesc de la Ștefan cel Sfânt, Eminescu, Creangă și Ciprian Porumbescu... Sunt și acestea tot „bune practici” pe care le „administrează” cu eficiență.
Ieri (marți, 21 iunie 2011), la Colegiul Tehnic „Transilvania” din Oradea, a avut loc deschiderea celei de-a patra ediții a proiectului - Concurs național „Bune practici” în educația pentru protecția mediului, cu sloganul „Viitorul Terrei este în mâinile noastre”.
Participanții la competiție au fost salutați din prezidiul reuniunii de către generalul Inspectoratului Școlar Județean Bihor, dl prof. Dorel Luca, de dna prof. inspector Elisaveta Roșu – inițiatorul și coordonatorul proiectului, lect. univ. dr. Lucian Blaga – Departamentul Geografie al Facultății de Istorie, Geografie și Relații Internaționale a Universității din Oradea, prof. insp. de biologie Luminița Citrea, prof. ec. dr. Maria Ruge – directorul colegiului gazdă.
Cele 23 de echipaje participante, reprezentând cele trei cicluri de învățământ: primar (7), gimnazial (11) și liceal (5) din opt județe (Caraș - Severin, Constanța, Bacău, Bihor, Brăila, Hunedoara, Suceava și Timiș) și municipiul București și-au prezentat, ieri, portofoliile și proiectele (în power point), scenetele și filmele pregătite; cei din Bacău, Timiș și București și-au expediat doar lucrările...
Astăzi, o aplicație practică la Roșia
Astăzi (miercuri), de dimineață, concurenții urmează să plece la Roșia, pentru o aplicație practică programată a se desfășura în arealul carstic al comunei Roșia.
La întoarcere, tot la C.T. „Transilvania” (gazda bună a evenimentului) va avea loc festivitatea de premiere. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (92 de poze), accesați Galeria foto: „Oradea-i încă o dată/ Verde, verde, verde toată!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019