Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Etapa națională a concursului „Copiii și drepturile lor”

Joi și vineri la C.T. „Transilvania”

Etapa națională a concursului „Copiii și drepturile lor”

Sucevenii joacă tare și la Concursul național „Copiii și drepturile lor”. Echipajul Școlii „Miron Costin” din Suceava ne-a transmis, din start, mesajul lor: „Suntem în vacanța mare/ Nici la munte, nici la mare,/ Ci la Oradea, în Bihor/ La concursul drepturilor.

Din Suceava, de la „Miron Costin”/ Noi am venit/ Dreptul de participare, noi l-am dobândit/ Și cum dreptul la exprimare noi îl știm/ Vrem de la început să vă mulțumim.
Că după acest concurs/ De-o fi vreme și soare/ Un alt drept cred că toți vom aplica/ Acela de-a face baie-n ștrand la Felix/ Acordu-l vom obține, nu-i așa?”
Așadar, Ionuț Rusu, Cosmin Mariei și Claudiu Lucescu, echipajul sucevenilor de la „Miron Costin”, însoțit de prof. Valerica Ignătescu, și-au prezentat mesajul încă de la deschiderea competiției, după ce dl pr. prof. inspector școlar Florin Negruțiu (coordonatorul concursului național) a prezentat membrii prezidiului și programul celei de-a V-a ediții a Concursului național „Copiii și drepturile lor” – etapa națională. Competiția este găzduită, joi și vineri (23-24 iunie 2011), de Colegiul Tehnic „Transilvania” din Oradea.
Ieri, după momentul festiv și ședința tehnică, liceenii au intrat primii în focul luptei, răspunzând, în scris, la testul teoretic (cu 10 întrebări). La cea de-a două probă, ei au trebuit să reconstruiască o imagine cu ajutorul pieselor jocului de Puzzle. Pe baza imaginii, liceenii au avut de compus un eseu, iar gimnaziștii, de alcătuit o compunere. A treia probă le-a cerut să rezolve un studiu de caz. La cea de-a patra probă, ei vor viziona un film, iar pe baza lui vor răspunde la câteva întrebări, după cum aveam să aflăm de la dna inspector școlar Gyori Doina.
Astăzi, vizite la Fundația Ruhama și la Tinca
Astăzi, probele practice ale competiției naționale vor fi susținute pe teren, în vizită la Fundația Ruhama din Oradea și la Tinca, unde vor vizita Centrul de Recuperare și Reabilitare a Copiilor cu Handicap, Școala de romi și Liceul Teoretic „Nicolae Jiga” din Tinca; la întoarcere, va avea loc festivitatea de premiere, tot la C.T. „Transilvania”. Pentru sâmbătă, gazdele le-au propus concurenților un program de vizitare a unor obiective culturale din municipiul Oradea.
Să mai spunem că la cea de-a cincea ediție a Concursului național „Copiii și drepturile lor” participă câte șase echipaje de câte trei elevi, atât la gimnaziu, cât și la liceu, din Bihor, Caraș-Severin, Brăila, Suceava, Maramureș, Cluj și Timiș.
Clasamente
la gimnaziu
1.Lic. Teoretic „Aurel Lazăr”, Oradea
2.Șc. cls. I-VIII nr.12, Reșița
3.C.N. „Iosif Vulcan”, Oradea
Mențiune – Șc. cls. I-VIII nr. 27, Timișoara
la liceu
1.C.N. „Avram Iancu”, Ștei
2.Lic. Teoretic „Onisifor Ghibu”, Oradea
3.C.Ec. „Nicolae Titulescu”, Baia Mare
Mențiune – C.N. „Gh. M. Murgoci”, Brăila
Cel mai bun pliant: (la gimnaziu) – C.N. „Iosif Vulcan”, Oradea; (la liceu) – C.Ec. „Nicolae Titulescu”, Baia Mare
Cele mai bune fotografii: (la gimnaziu) – Șc. nr. 27, Timișoara; (la liceu) – C.N. „Gh. M. Murgoci”, Brăila
Cea mai bună compunere (la gimnaziu) – Șc. nr. 11 – „Miron Costin”, Suceava
Cel mai bun eseu (la liceu) – C.N. „Avram Iancu”, Ștei
Cel mai bun afiș (la gimnaziu) – Șc. nr. 12, Reșița; (la liceu) – Seminarul Teologic Liceal Ortodox, Cluj-Napoca.
(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Etapa națională a concursului „Copiii și drepturile lor”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 iunie 2019