Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

„Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol

La Sânmartin e din nou tabără și multă veselie

„Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol

Zâna Culoare (Corina Costruț), devenită clovnul Luluță, de la „Prietenii veseliei”, ne-a dat de veste că s-a deschis Tabăra de vară pentru copii diabetici de la Tirol.

„Prietenii veseliei” sunt zânele bune și clovnii profesioniști, responsabili cu veselia la reuniunile de copii, acolo unde se dorește distracție sută la sută (pictat pe față, magie, baloane modelate, dans și multe jocuri distractive, antren, sută la sută, pentru fiecare copil).
În perioada 18 - 24 iunie 2011, Asociația Lions Oradea - 22 a organizat cea de-a III-a ediție a Taberei de vară pentru copii diabetici, găzduită de pensiunea Tirol din Sânmartin. „Este o tabără gratuită pentru 13 copii diabetici, cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani. Este proiectul nostru de suflet pe care îl derulăm în fiecare vară, de trei ani încoace. Fondurile necesare, circa 180 - 200 de milioane pe serie, le obținem în urma unor acțiuni speciale de strângere de fonduri: Balul de caritate (din martie sau aprilie) și Concertul de caritate (din luna noiembrie, de la Filarmonică). Mulțumim pe această cale tuturor societăților din Oradea și sponsorilor noștri pentru susținerea continuă!”- ne-a declarat dna Angela Tebieș - președintele Asociației.
Tabăra de vară este doar unul din proiectele Asociației Lions Oradea – 22 (asociația femeilor care doresc să facă mult bine celor din jur). Două eleve din Marghita sunt sponsorizate să-și finalizeze studiile liceale; o studentă (în anul II) a obținut bursă în folosul comunității; Alina și Alin (frați gemeni) sunt sponsorizați de șapte ani, încă din liceu. Acum sunt studenți...
La ora vizitei noastre în Tabăra de vară era prezent și guvernatorul Asociațiilor Lions districtul 124, doamna Rodica Dacin.
De la „Prietenii veseliei” la „Leo Veritas”
Miercuri seara (22 iunie 2011), responsabili cu distracția erau „Prietenii veseliei” (Ana – Zânuța fermecată și Corina – clovnul Luluță). La activitățile de dans de joi, au fost programați reprezentanții clubului „Leo Veritas”, iar la carnaval, o doamnă din America, specializată în activități de animație pentru copii.
Programul de activități pe întreaga perioadă a taberei ne-a fost prezentat, cu lux de amănunte, de către directorul taberei, profesor Stela Tăut. „Sâmbătă, 18 iunie, la sosirea copiilor în tabără, aveam schițat un proiect de program, dar de bază erau părerile, propunerile copiilor, așa încât le-am cerut să ne spună ce ar dori ei să facă în această tabără și astfel s-a întocmit programul în forma sa definitivă. Activitățile, multe și variate, sunt coordonate de profesori voluntari: Ioana Klein, Mădălina Mihuța, Iulia Rusu...”
Zilnic, există un Jurnal de tabără în care sunt consemnate principalele activități, iar de doi ani, se scoate și o revistă a taberei, intitulată „Tabăra de vis” (aflată la nr. 2). Ca să vă faceți o părere despre modul util și plăcut în care își petrec vacanța cei 13 copii în Tabăra de vară, vom enumera câteva dintre activitățile cuprinse în program: întâlniri cu specialiști - stomatolog, diabetolog, dermatolog și psiholog; desene pe sticlă, ora de engleză cu jocuri interactive; excursie la Băile Felix, la lacul cu nuferi, în pădure și la piscina Termal; ora de astrologie (planetele Jupiter și Saturn văzute prin telescop); un meci de baschet; în Orășelul copiilor din Oradea; la toboganul gonflabil din Felix; plimbări cu ATV-ul; distracție la King Land Ineu (echitație, golf și pescuit); distracție sută la sută cu „Prietenii veseliei”; pregătiri pentru Carnaval; întâlnire cu gimnasta Ioana Rotar (participantă la „Românii au talent”); pictură pe sticlă; activități de dans cu reprezentanții clubului „Leo Veritas”... Carnavalul și focul de tabără.
Să mai spunem că acești copii, care au nevoie de un regim special și o supraveghere medicală atentă, sunt asistați 24 de ore din 24 de medicul taberei, dna doctor Camelia Prună și asistentele Liana Mitrică și Camelia Manolea, după cum a ținut să ne asigure directorul taberei, prof. Stela Tăut. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 15 mai 2021