Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol

La Sânmartin e din nou tabără și multă veselie

„Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol

Zâna Culoare (Corina Costruț), devenită clovnul Luluță, de la „Prietenii veseliei”, ne-a dat de veste că s-a deschis Tabăra de vară pentru copii diabetici de la Tirol.

„Prietenii veseliei” sunt zânele bune și clovnii profesioniști, responsabili cu veselia la reuniunile de copii, acolo unde se dorește distracție sută la sută (pictat pe față, magie, baloane modelate, dans și multe jocuri distractive, antren, sută la sută, pentru fiecare copil).
În perioada 18 - 24 iunie 2011, Asociația Lions Oradea - 22 a organizat cea de-a III-a ediție a Taberei de vară pentru copii diabetici, găzduită de pensiunea Tirol din Sânmartin. „Este o tabără gratuită pentru 13 copii diabetici, cu vârsta cuprinsă între 7 și 13 ani. Este proiectul nostru de suflet pe care îl derulăm în fiecare vară, de trei ani încoace. Fondurile necesare, circa 180 - 200 de milioane pe serie, le obținem în urma unor acțiuni speciale de strângere de fonduri: Balul de caritate (din martie sau aprilie) și Concertul de caritate (din luna noiembrie, de la Filarmonică). Mulțumim pe această cale tuturor societăților din Oradea și sponsorilor noștri pentru susținerea continuă!”- ne-a declarat dna Angela Tebieș - președintele Asociației.
Tabăra de vară este doar unul din proiectele Asociației Lions Oradea – 22 (asociația femeilor care doresc să facă mult bine celor din jur). Două eleve din Marghita sunt sponsorizate să-și finalizeze studiile liceale; o studentă (în anul II) a obținut bursă în folosul comunității; Alina și Alin (frați gemeni) sunt sponsorizați de șapte ani, încă din liceu. Acum sunt studenți...
La ora vizitei noastre în Tabăra de vară era prezent și guvernatorul Asociațiilor Lions districtul 124, doamna Rodica Dacin.
De la „Prietenii veseliei” la „Leo Veritas”
Miercuri seara (22 iunie 2011), responsabili cu distracția erau „Prietenii veseliei” (Ana – Zânuța fermecată și Corina – clovnul Luluță). La activitățile de dans de joi, au fost programați reprezentanții clubului „Leo Veritas”, iar la carnaval, o doamnă din America, specializată în activități de animație pentru copii.
Programul de activități pe întreaga perioadă a taberei ne-a fost prezentat, cu lux de amănunte, de către directorul taberei, profesor Stela Tăut. „Sâmbătă, 18 iunie, la sosirea copiilor în tabără, aveam schițat un proiect de program, dar de bază erau părerile, propunerile copiilor, așa încât le-am cerut să ne spună ce ar dori ei să facă în această tabără și astfel s-a întocmit programul în forma sa definitivă. Activitățile, multe și variate, sunt coordonate de profesori voluntari: Ioana Klein, Mădălina Mihuța, Iulia Rusu...”
Zilnic, există un Jurnal de tabără în care sunt consemnate principalele activități, iar de doi ani, se scoate și o revistă a taberei, intitulată „Tabăra de vis” (aflată la nr. 2). Ca să vă faceți o părere despre modul util și plăcut în care își petrec vacanța cei 13 copii în Tabăra de vară, vom enumera câteva dintre activitățile cuprinse în program: întâlniri cu specialiști - stomatolog, diabetolog, dermatolog și psiholog; desene pe sticlă, ora de engleză cu jocuri interactive; excursie la Băile Felix, la lacul cu nuferi, în pădure și la piscina Termal; ora de astrologie (planetele Jupiter și Saturn văzute prin telescop); un meci de baschet; în Orășelul copiilor din Oradea; la toboganul gonflabil din Felix; plimbări cu ATV-ul; distracție la King Land Ineu (echitație, golf și pescuit); distracție sută la sută cu „Prietenii veseliei”; pregătiri pentru Carnaval; întâlnire cu gimnasta Ioana Rotar (participantă la „Românii au talent”); pictură pe sticlă; activități de dans cu reprezentanții clubului „Leo Veritas”... Carnavalul și focul de tabără.
Să mai spunem că acești copii, care au nevoie de un regim special și o supraveghere medicală atentă, sunt asistați 24 de ore din 24 de medicul taberei, dna doctor Camelia Prună și asistentele Liana Mitrică și Camelia Manolea, după cum a ținut să ne asigure directorul taberei, prof. Stela Tăut. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Prietenii veseliei”, la Tabăra de vară de la Tirol.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019