Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sărbătoare la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Vineri, „Ziua școlii”

Sărbătoare la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea

Vineri, 24 iunie 2011, la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” din Oradea s-a sărbătorit cea de-a II-a ediție a „Zilei școlii”.

La eveniment au fost invitați toți cei cu care instituția are relații de colaborare.
Activitățile s-au desfășurat la sediul școlii (din Calea Aradului nr. 2-4), unde s-a derulat programul oficial al zilei și la Baza sportivă „Perla” din 1 Mai, unde s-a desfășurat turneul de minifotbal
 „Cupa Gheorghe Miclăuș” - ediția a II-a  la care au participat nouă echipe.
Activitățile desfășurate la sediul școlii au fost deschise cu intonarea Imnului de Stat al României, cuvântul directorului și a continuat cu prezentarea unui film despre realizările instituției noastre de la ediția precedentă până în prezent. În continuarea programului au existat scurte momente cultural-artistice susținute de formația de muzică a școlii și alocuțiuni despre însemnătatea acestei zile. Un moment special a fost prezentarea de către domnul profesor de istorie Roșu Marinel a biografiei lui Avram Iancu, patronul spiritual al instituției noastre. Din cuvântul domnului director spicuim: „Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră "Avram Iancu" Oradea dorește ca această zi să fie o zi de sărbătoare, în primul rând, a oamenilor care în decursul timpului au pus umărul la buna funcționare și perfecționare continuă a acestei instituții de învățământ, la formarea ca profesioniști a ofițerilor, subofițerilor și mai nou a agenților capabili să asigure ordinea și siguranța la frontierele României. De aceea mă bucur de prezența foștilor noștri colegi care ne onorează azi într-un număr atât de mare …”
La fel ca și la ediția precedentă, în această zi de sărbătoare pentru școala noastră, nu au fost uitați, așa cum se spune și în cuvântul domnului comisar-șef Ovidiu Stanciu, cei care „ încă din timpul activității sau după pensionare au trecut pe celălalt tărâm al veșniciei. Au fost și rămân colegii noștri și ne veghează din cer. Să nu îi uităm, să ne reamintim numele lor: Miclăuș Gheorghe, Maciu Ioan, Solomie Ioan, Morariu Ioan, Baba Ioan, Cacuci Vasile, Codreanu Cornel, Gligor Viorel, Dănilă Mihai și Man Adrian.” (Micheș Eugen)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019