Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ieri, au fost botezați la Sf. Apostol Andrei: Eliza-Maria și Mihai-Gheorghe

Pozele zilei de duminică

Ieri, au fost botezați la Sf. Apostol Andrei: Eliza-Maria și Mihai-Gheorghe

Duminică, 3 iulie 2011, după Sfânta Liturghie, părinții parohi ai Bisericii Ortodoxe Române cu hramul Sf. Apostol Andrei din Oradea, Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan, precum și un invitat special, părintele Gheorghe Vinț, din satul Ady Endre (județul Satu Mare), au oficiat slujba botezului (una din cele șapte taine), prilej cu care au fost botezați doi copii: Eliza-Maria și Mihai-Gheorghe.

Potrivit tradiției creștine, prin botez, copiii sunt absolviți de păcatul strămoșesc, devenind neprihăniți. La botez, copiii sunt unși pentru prima oară cu mir, primesc prima cuminecătură și sunt duși de către preoții parohi în fața sfântului altar, la cele două icoane, icoana Domnului Iisus Hristos și icoana Sfintei Fecioare Maria; în plus, băieții au privilegiul de a intra pentru prima oară și în sfântul altar.
Cel mai fierbinte, mai zgomotos și mai spectaculos moment al botezului este cel al scufundării în apă a celor doi copii (pe rând) de către părintele Vasile Bota, moment în care copiii, speriați de contactul cu apa, au izbucnit într-un plâns cumplit, care cu greu s-a potolit. Când au fost introduși în apă, părintele a rostit următoarea formulă de botez: „Se botează roaba lui Dumnezeu Eliza-Maria (respectiv robul lui Dumnezeu Mihai-Gheorghe), în numele Tatălui, Amin, și al Fiului, Amin, și al Sfântului Duh, Amin. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”.
Copiii botezați ajung în brațele mamelor doar după ce preoții i-au dus în fața sfântului altar. Până atunci, ei au fost lăsați în grija nașilor (părinții lor spirituali). Acolo, în fața sfântului altar, părintele Vasile Bota le-a dăruit copiilor câte o iconiță și le-a sfătuit pe mame să-i crească în credința Bisericii lui Hristos, cu dragoste, să-i aducă de mici, cât mai des, la biserică, să primească cât mai des sfânta cuminecătură, împărtășanie (simbol al sângelui și trupului Domnului Iisus Hristos). (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ieri, au fost botezați la Sf. Apostol Andrei: Eliza-Maria și Mihai-Gheorghe.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 1 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!