Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Consfătuirea dascălilor slovaci din Bihor, Sălaj, Arad și Timiș

Timp de trei zile, la Băile Felix,

Consfătuirea dascălilor slovaci din Bihor, Sălaj, Arad și Timiș

Timp de trei zile, la Hotel „Unirea” din Băile Felix, s-a desfășurat Consfătuirea cadrelor didactice din școlile cu predare în limba slovacă din județele Bihor, Sălaj, Arad și Timiș, reuniune didactică anuală organizată și finanțată de Uniunea Democrată a Slovacilor și Cehilor din România (președinte, deputat Merka Adrian Miroslav).

Vineri, la deschiderea oficială, au onorat cu prezența în cadrul prezidiului reuniunii Merka Adrian Miroslav, președintele U.D.S.C.R., deputat (al U.D.S.C.R.) în Parlamentul României, Timar Vieroslava, inspector de specialitate în cadrul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, prof. Liliana Antonescu, inspector general al Inspectoratului Școlar al județului Bihor, Akos Zoltan, inspector general adjunct al I.S.J. Bihor, dl Hlasznik Pavel, prim-vicepreședinte al U.D.S.C.R., mgr. Anna Murgasova, director al Centrului metodic din cadrul Universității Matei Bell din orașul Banska Bystrica, Slovacia (în fruntea unei delegații de cadre didactice universitare).
Consfătuirea a fost deschisă și condusă de prof. Mlinarcsik Alexandru, inspector pentru școlile cu limbă de predare slovacă din județele Bihor, Sălaj, Arad și Timiș. Membrii prezidiului au salutat participanții și au ținut să le adreseze câteva cuvinte la început de nou an școlar.
Întâlnirea s-a vrut un schimb de experiență și o informare a cadrelor didactice cu noutățile de început de an școlar, legate de programele școlare, variante de manuale (de la diferite edituri), arii curriculare, precum și alte probleme de specialitate, de natură psihopedagogică, dată fiind prezența la reuniune a delegației de cadre didactice universitare care o însoțesc pe Anna Murgasova (conf. dr. Karikova Sonia – prodecan al Facultății de Pedagogie, Durosova Eva, Prsova Eva, Fostik Stefan). În cele trei zile, problemele au fost dezbătute pe secțiuni și nivele (educatoare, învățători, profesori) și arii curriculare. (Ovidiu Dan)
Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Consfătuirea dascălilor slovaci din Bihor, Sălaj, Arad și Timiș.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

mari, 16 iulie 2019