Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Formarea profesorilor de matematică și științe în societatea cunoașterii”

7-11 iulie, la Hotel President

„Formarea profesorilor de matematică și științe în societatea cunoașterii”

Proiectul, implementat de Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al municipiului București, SIVECO România SA și TEHNE România, se derulează la nivelul regiunilor de dezvoltare Nord-Vest și București-Ilfov.

În perioada 7-11 iulie 2011, la Hotel „President”, s-a desfășurat formarea formatorilor. Până în prezent, în cadrul proiectului, au mai avut loc selectarea participanților, în urma unui interviu, elaborarea unei discipline opționale interdisciplinare, care a fost depusă la ministerul de resort în vederea obținerii ordinului de ministru, un opțional interdisciplinar pe componenta de științe (elaborat la începutul anului calendaristic, în ianuarie 2011). Au mai fost elaborate încă două programe de formare (după cum aveam să aflăm de la prof. inspector școlar Florin Negruțiu – expert comunicare) „Abilitarea pe curriculum la decizia școlii la nivel interdisciplinar” și cel de-al doilea curriculum de curs este „Dezvoltarea profesională continuă pe componenta instruirii diferențiate a elevilor”. Cele două cursuri sunt depuse pentru acreditare și se adresează unui număr de 5.000 de cadre didactice - profesori de specialitate: de matematică, fizică, chimie, biologie, precum și profesori pentru învățământul primar (3.000 din regiunea Nord-Vest și 2.000 din București – Ilfov). Cursurile sunt acreditate cu câte 25 de credite fiecare. În acest sens a fost elaborată o platformă de comunicare, a avut loc prima etapă de înscriere la cursuri (în iunie), la care s-au înscris circa 400 de cursanți. Cursurile vor dura doi ani.
Revenind la etapa de formare a formatorilor, desfășurată la Hotel „President”, dorim să precizăm faptul că deschiderea festivă a avut loc joi, 7 iulie 2011, cu participarea inspectorului școlar general, prof. Dorel Luca – manager de proiect, a doamnei Ana Naghi – coordonator de proiect la nivelul Inspectoratului Școlar al municipiului București, a reprezentanților formatorilor – specialiști în educație (Luminița Doicin și Gabriel Vrânceanu – specialiști în educație din București, prof. Nicolae Ungur și Gina Tiurbe – specialiști în educație la nivel județean), Simona Găbureanu, reprezentant al Tehne România, dna prof. inspector școlar Elisaveta Roșu – asistent proiect, respectiv dl prof. inspector școlar Florin Negruțiu – expert comunicare.
Zilnic au avut loc sesiuni de formare pe grupe și în plen, inclusiv o instruire pentru utilizarea platformei online, asigurată de experți din cadrul SIVECO România.
Luni, la ora vizitei noastre, se desfășurau sesiuni pe grupe, urmate de o sesiune în plen în care asistent proiect Elisaveta Roșu a lansat participanților provocarea de a nota cel puțin două dintre oportunitățile oferite de proiect prin promovarea și diseminarea rezultatelor și a exemplelor de bune practici. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Formarea profesorilor de matematică și științe în societatea cunoașterii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019