Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Bancul vieții

De la Ovi Pascu

Bancul vieții

În prima zi, D-zeu a creat câinele și i-a zis: "În fiecare zi să stai în ușa casei și să latri la oricine intră în casă sau trece prin fața ei . Pentru asta îți dau 20 de ani de viață."

Câinele a răspuns :"E prea mult timp pentru a sta și a lătra. Ce-ar fi să-mi dai doar zece ani și să-i păstrezi pe ceilalti zece?"
Și D-zeu a fost de acord.
A doua zi, D-zeu a creat maimuța și i-a zis:
"Înveselește-i pe oameni cu maimuțărelile tale și fă-i să râdă. Pentru asta îți dau o viață de 20 de ani."
Maimuța a zis:"Să mă maimuțăresc 20 de ani? Asta-i destul de mult! Ce-ar fi să-ți dau 10 ani înapoi cum a făcut și câinele?"
Și D-zeu a fost de acord.
A treia zi, D-zeu a creat vita și i-a zis:
"Tu să mergi toată ziua pe câmp cu țăranul, să suferi de arșița soarelui, să ai viței și să dai lapte să poți întreține familia țăranului. Pentru asta îți dau 60 de ani de viață."
Vita a răspuns:" Asta e o viață destul de grea, și tu vrei ca eu să trăiesc 60 de ani? Ce-ar fi să păstrez 20 și să-ți înapoiez 40?"
Și D-zeu a acceptat și de această dată.
În ziua a patra, D-zeu l-a creat pe om și i-a zis:
"Mănâncă, dormi, căsătorește-te și bucură-te de viață. Pentru asta îti dau 20 de ani."
Dar omul a zis:" Numai 20 de ani? Este posibil să-mi dai mie cei 20 de ani ai mei, cei 40 pe care ți i-a înapoiat vita, cei 10 de la maimuță și 10 de la câine, pentru a avea o viață de 80 de ani?"
" Sigur !" a zis D-zeu ,"tu ai cerut-o ! "
Acesta este deci motivul pentru care în primii 20 de ani mâncăm, dormim, ne jucăm și ne distrăm. Următorii 40 de ani muncim ca vitele în soare ca să ne întreținem familiile. După care ne maimuțărim timp 10 ani ca să ne bucurăm nepoții. Iar ultimii 10 ani îi petrecem pe prispa casei lătrând la toată lumea. 
Acum viața v-a fost explicată!

Trimite email

luni, 2 august 2021