Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Vedete cu sau fără ghiozdan

Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Georgiana - Maria Vesa (11 ani) este elevă în clasa a IV-a, la Școala cu clasele I-VIII din Buntești, având-o ca învățătoare pe dna Georgeta Herman.

Pentru doamna învățătoare, Georgiana are numai cuvinte de laudă și mulțumire pentru tot ceea ce a făcut pentru ea, pentru tot sprijinul acordat. Sub îndrumarea dnei învățătoare a început să cânte la vârsta de 9 ani și jumătate, debutând alături de Ansamblul folcloric „Muguri și mlădițe de tezaur”, al Casei de Cultură „Ioan Ciordaș” din Beiuș (director - prof. Anca Silvia Banda), al cărui membru este și în prezent. De asemenea, Georgiana este în anul II la Școala de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, secția canto popular din Beiuș, avandu-i ca profesori pe Florin Mariș, Remus Lazea și Cornel Tomuțiu. Este membru al Ansamblului vocal ,,Dorulețul” și al Ansamblului de dansuri populare „Tinere mlădițe” din Buntești, coordonat de dna înv. Georgeta Herman.
„Georgiana iubește foarte mult folclorul autentic, dăruindu-se cu pasiune muzicii populare și respectând întotdeauna autenticitatea costumului, după cum aveam să aflăm de la dna Tatiana Vesa – mama Georgianei. În ce privește școala, este foarte silitoare și conștiincioasă, absolvind fiecare clasă cu premiul I. La concursurile școlare la care a participat, a obținut mereu punctaj maxim - 100 de puncte, aducând faimă școlii. A participat la peste 50 de spectacole, ajungând la diferite posturi de televiziune (care promovează folclorul și interpreții de muzică populară). Până în prezent are șapte cântece imprimate”.
Să mai spunem că Georgiana a început să se îndrăgostească de muzica populară, ascultând și interpretând piese ale îndrăgitelor sale soliste Viorica Flintașu și Viorica Bradea.
 Georgiana ține să le mulțumească foarte mult părinților care fac totul pentru a o vedea realizată în domeniile în care promite și demonstrează înclinații și pasiune. „Le mulțumesc foarte mult părinților și dnei învățătoare pentru sprijinul permanent acordat, și lui Dumnezeu care-mi călăuzește pașii în tot ceea ce fac” – Georgiana. (Ov. D.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Georgiana – Maria Vesa - O poveste adevărată, presărată cu cântec, pasiune și dăruire!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 19 iunie 2021