Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În Bihor, au rămas nerepartizați 102 candidați

În 22 iulie - Cea de-a II-a etapă a repartizării computerizate a absolvenților cls. a VIII-a

În Bihor, au rămas nerepartizați 102 candidați

Mâine, 22 iulie 2011, se va desfășura cea de-a II-a etapă a repartizării computerizate a absolvenților clasei a VIII-a, iar în 23 iulie se vor afișa rezultatele, după cum aveam să aflăm de la prof. Hajnal Kery – inspector școlar general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

„În Bihor au rămas nerepartizați 102 candidați, cei care nu și-au trecut în fișă decât 3-4 opțiuni, insuficiente, însă, pentru a putea fi soluționate respectivele cazuri. E vorba, în principiu, de elevi cu note mici și foarte mici, sub 5, doar una este peste 7. În general, sunt elevi din zonele Marghita și Beiuș”.
Locuri libere sunt destule, chiar și în Oradea (la colegiile tehnice „Andrei Șaguna”, „Traian Vuia”, „Constantin Brâncuși” și „Transilvania”, Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, dar și la licee maghiare orădene: „Ady Endre”, „Szent Laszlo”, „Lorantfi Zsazsanna”, la Cadea și Săcuieni, la Ștei (C.T. „Unirea”) și Salonta (Gr. Șc. Agricol)...
Tot absolvenții clasei a VIII-a trebuie să știe că între 23 și 25 iulie, trebuie să-și depună dosarul la unitatea de învățământ unde au fost admiși (dacă nu au făcut-o încă). Între 26 și 27 iulie depun cereri la I.S.J. Bihor cei care s-au răzgândit, doresc un alt profil, apropiere de domiciliu, sunt gemeni și doresc să fie în aceeași clasă... În 28 iulie, cazurile sunt soluționate de comisie, iar în 29 iulie se afișează locurile rămase încă libere.
În 1 și 2 septembrie, se mai pot înscrie pentru cea de-a treia etapă de repartizare, care este programată pe 7 septembrie. „Din cei 6.346 de elevi cuprinși în clasa a VIII-a, au fost repartizați în prima etapă 5.550. În cei circa 800 rămași, unii nu s-au prezentat la evaluarea națională, din motive medicale sau au rămas corigenți. Ei pot participa, în ultimă instanță, la cea de-a treia etapă de repartizare”, a conchis dna inspector școlar general adjunct, prof. Hajnal Kery. (Ov. Dan) 

Trimite email

mari, 16 iulie 2019