Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Prieteni în Europa”

Un nou proiect școlar

„Prieteni în Europa”

Inspectoratul Școlar Județean Bihor, în parteneriat cu Școala cu clase I – VIII „Dimitrie Cantemir” (Oradea), Lic. Pedagogic „Dimitrie Þichindeal” (Arad) din România și Liceul, Școala Generală și Căminul de elevi românesc „N. Bălcescu” (din Gyula), Șc. Generală română și grădinița - Bătania din Ungaria, va implementa în perioada octombrie 2007- octombrie 2008, proiectul „Prieteni în Europa”, finanțat prin programul Phare CBC 2005 / Linie bugetară: 2005/017-536.01.01, contract RO 2005/536-01.01.02.16.

Proiectul își propune stimularea cooperării internaționale în domeniul educației prin demararea unor activități în comun cu parteneri din Ungaria, destinate elevilor și profesorilor.
Activitățile propuse în acest scop au un caracter socio-cultural, sportiv și sunt destinate creșterii nivelului de cunoaștere cu privire la tradiții și informații relevante despre România – Ungaria – Europa.
Pentru atingerea scopului proiectului se vor organiza două seminarii destinate personalului didactic din unitățile de învățământ partenere care vor avea ca finalitate identificarea acțiunilor menite să stimuleze cooperarea internațională în domeniul educației și cuprinderea acestora într-un pliant informativ.
Se vor organiza concursuri tematice, finalizate cu realizarea unui CD, în scopul cunoașterii reciproce și a optimiza comunicarea dintre elevi.
Diseminarea rezultatelor proiectului se va realiza printr-o  conferință de presă și imprimarea unui DVD, oferind astfel un exemplu de bună practică atât cu privire la abordarea unor teme similare, cât și cu privire la modalitatea de  a finaliza implementarea unui proiect.
prof. Liliana ANTONESCU,
inspector general al I.S.J. Bihor

Trimite email

mari, 18 iunie 2019