Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

O zi cu psihologul - acțiune de voluntariat

Joi, 18 august

O zi cu psihologul - acțiune de voluntariat

În ziua de joi, 18 august 2011, Asociația Română de Psihologie Comunitară va derula o acțiune de voluntariat – „O zi cu psihologul.

Acțiunea își propune următoarele obiective: *informarea corectă a persoanelor cu privire la competențele unui psiholog, la domeniile aplicative ale psihologiei, la beneficiile pe care psihologia le poate aduce în direcția creșterii calității vieții individului și comunității *stimularea interesului comunității pentru psihologie și optimizare personală *încercarea de a „demola” unele mituri care domină gândirea comună (ex. Credința falsă conform căreia apelul la ajutorul calificat al unui psiholog implică cu necesitate existența unei anumite forme de psihopatologie, credință ce atrage un stigmat din partea comunității), mituri care creează bariere reale în relația psiholog – persoană *consolidarea prestigiului psihologului și psihologiei în comunitate.
Acțiunea este structurată în două etape care se vor desfășura pe parcursul zilei după cum urmează:
Persoanele care doresc sa se informeze cu privire la psihologie, beneficiile sale, modul de desfășurare a activității unui psiholog sunt așteptate în cabinetele de psihologie partenere în această acțiune, conform unui grafic orar ce va fi comunicat curând.
A doua etapă se va desfășura în după amiaza aceleiași zile de 18 august, într-un mediu informal, locația urmând a fi anuntață în cel mai scurt timp. Vor participa toți psihologii voluntari implicați în prima parte a acțiunii, urmând a se disemina experiența și celorlalți membri ai comunității, psihologilor în special și ai comunității largi în general, scopul fiind acela de a identifica  modalități concrete de implicare activă a psihologului în comunitate.
Detalii de contact: Asociația Română de Psihologie Comunitară (Oradea, str. G. Doja, nr 117/B) arpccom@yahoo.com www.arpcom.ro (Amalia HODIȘAN)

Trimite email

luni, 1 iunie 2020