Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național de proiecte de voluntariat „Pentru noi oamenii”

Adolescenți voluntari la Stâna de Vale

Concursul național de proiecte de voluntariat „Pentru noi oamenii”

În perioada 8-12 august 2011, colectivul de cadre didactice de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș a finalizat Concursul național de proiecte de voluntariat „Pentru noi oamenii”, prin Tabăra Națională a Voluntarilor de la Stâna de Vale, unde s-au întâlnit voluntari din toate colțurile țării.

Concursul național „Pentru noi oamenii” este o inițiativă a cadrelor didactice de la Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, recunoscută de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sporturilor, prin includerea în Calendarul Activităților Extracurriculare Regionale și Interjudețene pentru anul școlar 2010-2011. În cadrul concursului au fost înscrise 21 de microproiecte de voluntariat, ale căror portofolii au fost jurizate de către reprezentanții Asociației Europene pentru Apărarea Drepturilor Omului – AEPADO din București, ocupantele primelor 10 locuri participând la Tabara Națională a Voluntarilor de la Stâna de Vale. Menționăm, de asemenea, că întregul proiect a avut susținerea unor parteneri inimoși care au făcut posibilă finalizarea sa: AEPADO București, Asociația Centrul de Voluntariat Simeria VOLSIM, Universitatea din Oradea, ISJ Bihor, CCD Bihor, Primăria Beiuș, DSP Oradea, DGASPC Bihor, Episcopia Ortodoxă a Oradiei, Protopopiatul Ortodox Român Beiuș, Serviciul International „Salvați Copiii”, filiala România.
Astfel, la Stâna de Vale s-au întâlnit 10 echipaje de liceeni din județele Sibiu, Botoșani, Călărași, Galați, Caraș-Severin, precum și trei echipaje bihorene. Tabăra le-a permis liceenilor să se cunoască, să stabilească punți de legătură la nivelul întregii țări, să împărtășească din experiența câștigată ca voluntar pe parcursul proiectului, să se distreze și să învețe lucruri noi, educative. Spre încântarea participanților, au fost organizate ateliere recreativ-distractive de muzică, teatru, jocuri sportive, limbi moderne, desen și dans, voluntarii participând și la un workshop împotriva violenței, dar și la drumeții, program de discotecă și foc de tabără.
Pe parcursul activităților elevilor, profesorii coordonatori au fost implicați în ateliere pe tema managementului de proiect susținute de către reprezentanții AEPADO București, în vederea deschiderii unor oportunități mai largi de organizare a proiectelor educative și nu numai.
Totodată, prezența reprezentanților AEPADO la Stâna de Vale s-a soldat cu o serie de premiere. În primul rând, s-a pilotat conceptual un atelier inovativ de prevenire a violenței în cadrul Programului European „JUMIGG – Tineri multiplicatori împotriva violenței”, finalizat cu rezultate îmbucurătoare. În al doilea rând, în cadrul taberei, a avut loc primul eveniment de lansare a Rețelei AEPADO de unități de învățământ, dnei director adjunct al Liceului Pedagogic „Nicolae Bolcaș”, Carmen-Eugenia Lezeu, fiindu-i acordate Diploma de onoare a AEPADO și titlul de coordonator județean Bihor în cadrul rețelei pentru o perioadă de șase luni.
Deliciul ultimei serii de tabără, pe lângă festivitatea de premiere în cadrul căreia s-au împărțit diplome de excelență pentru toate școlile participante și pentru parteneri, certificate de voluntar, dar și premii în dulciuri, pliante, pixuri, mingi pentru fiecare elev în parte, l-a constituit organizarea de către elevi, în semn de mulțumire pentru organizatori, a unui concurs-surpriză de Miss și Mister Stâna de Vale. Tabăra a avut un real succes, fiind apreciată de elevi și profesori deopotrivă, care s-au despărțit cu speranța organizării unei ediții similare în anul care va urma.
De menționat este implicarea de care au dat dovadă profesorii pedagogiști beiușeni, care au reușit să susțină întreaga Tabără Națională a Voluntarilor din surse extrabugetare, bucurându-se de sprijinul unor sponsori din Beiuș și nu numai, care au știut să aprecieze, la adevărata valoare, implicarea adolescenților de pretutindeni în acțiuni de voluntariat. Organizatorii, în numele tuturor participanților la eveniment, adresează mulțumiri generoșilor sponsori pentru sprijinul furnizat. (Nicoleta Stoița)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național de proiecte de voluntariat „Pentru noi oamenii”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 17 octombrie 2019