Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Slujba Te-Deum-ului pentru începerea cursurilor în noul an școlar

Duminică, la Biserica Sf. Apostol Andrei

Slujba Te-Deum-ului pentru începerea cursurilor în noul an școlar

Potrivit bunelor rânduieli instituite la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sf. Apostol Andrei” din Oradea, părinții parohi Vasile Bota și Ion Alexandru Mizgan au săvârșit, duminică (11 septembrie 2011) o slujbă Te-Deum pentru începerea cursurilor în noul an școlar.

La sfârșitul sfintei Liturghii, după cuvântul de învățătură rostit de părintele vicar Vasile Bota, a fost citit Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, adresat elevilor, părinților și profesorilor la începerea anului școlar 2011-2012.
„În timp de criză, oamenii se schimbă: unii devin mai responsabili și se maturizează, iar alții se tulbură și se destabilizează. De aceea, educația în timp de criză trebuie să fie întărire spirituală a copiilor și părinților pentru a nu pierde echilibrul și speranța. De fapt, educația adevărată modelează și cultivă pe om nu numai profesional, ci și spiritual.
Biserica este mereu preocupată de educația integrală (științifică și spirituală) a copiilor și tinerilor, să fie cu prioritate în centrul atenției familiei, a școlii și a societății, întrucât este cea mai importantă investiție spirituală care nu poate fi niciodată evaluată în bani și valori materiale...”
Am citat din Mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Slujba de Te-Deum a fost oficiată în fața altarului, iar la sfârșit, copiii prezenți și la sfânta împărtășanie au fost stropiți cu agheasmă și au primit câte o cruciuliță sfințită din partea părinților parohi.
„Am înălțat o rugăciune prin care L-am invocat pe Dumnezeu să lumineze mințile copiilor, să le dea spor la învățătură, să-i izbăvească de toate uneltirile și ispitele Diavolului”, ne-a declarat părintele vicar Vasile Bota. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Slujba Te-Deum-ului pentru începerea cursurilor în noul an școlar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 28 septembrie 2020