Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Avem cei mai mulți copii înscriși, din toate școlile din oraș!”

„La școala fără nume, dar cu renume”

„Avem cei mai mulți copii înscriși, din toate școlile din oraș!”

Vorbind la bac cu dl prof. Mircea Gârba (directorul Școlii nr. 16 din Oradea) despre noutățile de la începutul anului școlar 2011-2012, ne-am propus ca vineri (9 septembrie 2011) să vizităm patru școli gimnaziale orădene: Școala nr. 16, Școala nr. 11, școlile „Dacia” și „Oltea Doamna”.

Vineri, la ora 8.00, la Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea, dascălii erau pe baricade, dar nu de frica directorului (prof. Mircea Gârba), a generalului (prof. Dorel Luca), a premierului sau a ministrului, ci din conștiință, din simțul datoriei și al apostolului (al dascălului model). În clasa I C, Monica Blag (nu Blaga, cum ar crede unii) pregătea atmosfera de Bun venit pentru cei mai mici învățăcei ai școlii. Din respectiva sală de clasă și-au luat zborul 24 de absolvenți ai ciclului primar. În locul lor vor veni 28 de bobocei, pe care Monica îi așteaptă cu sufletul, propunându-și „să-i corupă”, așa încât să vină cu mult drag la școală. În II B, învățătoarea clasei, dna prof. Florica Torjoc, pregătea sala de clasă pentru cei 24 de foști boboci – „o serie foarte bună, neastâmpărați, gălăgioși, alintați, mofturoși, dar foarte buni!” În II A, prof. Otilia Luca avea rânduite, ca în bibliotecă, în fața clasei, caietele auxiliare, multe și interesante care îl ajută pe fiecare să parcurgă în ritm propriu, cu forțele și cunoștințele de care dispune, fiecare pagină, menită să le stârnească curiozitatea și să-i facă să gândească. Din sala de clasă a dnei prof. Corina Gârba și-au luat zborul 28 de vulturi. În locul lor vor veni 30 de „grăniceri”, cei mai grozavi combatanți din 11 grădinițe orădene (grădinițele nr. 52 și 53, 45, 54, 48, 43, 31, 37, 17, 20 și „Trei Ursuleți”)... pentru că i-a mers vestea (Corinei) în tot orașul! „În ciclul primar, copilul (părintele) își alege mai degrabă învățătoarea decât școala”, ca să o cităm pe doamna viceprimar Biro Rozalia. În clasa I D, vor învăța 26 de școlărei și școlărițe; mai mulți cu doi decât au absolvit clasa a IV-a, îndrumați de prof. Florica Mușet.
„Aveți o școală prietenoasă!”
„Avem cei mai mulți copii înscriși din toate școlile din oraș, rezultate foarte bune la Testarea națională. 107 elevi în clasa I pe 100 de locuri; am găsit însă loc pentru toți, 28 la secția maghiară. Așteptăm cu încredere bugetul pe elev, ne-a declarat domnul director, prof. Mircea Gârba.
Dintre absolvenții școlii noastre, 22 sunt la „Eminescu”, câte 12 la „Gojdu” și la „Blaga”, 10 la „Partenie Cosma”, 7 la „Ady Endre”..., iar doamna prof. Smaranda Burcă, director adjunct al școlii, prezentă la discuții, ne supune atenției tabelul, spre a nu avea rezerve...
De vreo doi-trei ani, cei mai buni absolvenți ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” sunt foști elevi ai școlii noastre. Se vede treaba că etalonarea noastră este bună. Cei mai buni elevi ai noștri sunt cei mai buni și în liceele pentru care optează...
Îmi place caracterizarea pe care a făcut-o un părinte școlii noastre: „Aveți o școală prietenoasă!” Cred că are dreptate, iar cei peste 900 de elevi pot să confirme sau să infirme! Orarul este gata, e pus! Privim, însă, cu îngrijorare în viitor din pricina celor peste 80 de metodologii care vin spre noi”, a afirmat domnul director. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Avem cei mai mulți copii înscriși, din toate școlile din oraș!”

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019