Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

C.N. „Iosif Vulcan” – locul al II-lea la bacalaureat

„La noi, monitorizarea absențelor se face zilnic”

C.N. „Iosif Vulcan” – locul al II-lea la bacalaureat

În condițiile în care la nivel de țară la bacalaureatul din vară și din această toamnă, s-au obținut rezultate alarmante, absolvenții Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea s-au situat pe locul al II-lea pe județ, cu un procent de promovabilitate de 96,67 %, la prima sesiune și de 98,97 % la cea de-a doua sesiune, după cum aveam să aflăm de la directorul colegiului - dna prof. Simona Martin.

Rezultate mulțumitoare s-au obținut și la Evaluarea națională a elevilor de clasa a VIII-a, care au obținut medii peste 5 în procent de 95,92 % (25 % între 8 și 10, din care cinci note de 10). 53 de elevi au obținut premii la olimpiade și concursuri județene, iar 16 s-au calificat pentru etapa națională...
Elevii și dascălii colegiului au pășit cu încredere și convingere că în noul an școlar se poate și mai mult și mai bine la toate capitolele.
O săptămână în Spania
La colegiul „vulcaniștilor” învață 1.300 de elevi (în 16 clase la ciclul primar, 16 la gimnaziu și 22 la liceu). „Bobocii” din cele șase clase de-a IX-a au putut opta pentru profilul pedagogic, uman sau real, cu câte două clase pe fiecare din cele trei profiluri (învățători-educatoare, secție română și maghiară; filologie bilingv spaniolă, filologie bilingv engleză, mate-info și științe).
În timpul verii, 10 elevi de la secția biling spaniolă au fost plecați pentru o săptămână în Spania (la Malaga), în cadrul unui parteneriat pe care colegiul (ca Centru de excelență lingvistică, din 2008) îl are cu Institutul Cervantes din București.
Fișă de monitorizare zilnică a absențelor
Cât privește monitorizarea absențelor, la nivelul colegiului se practică încă de anul trecut monitorizarea zilnică pe bază de fișă.
„La noi, monitorizarea absențelor se face zilnic”, pe bază de fișă, încă de anul trecut. Putem spune că această monitorizare a fost eficientă (a dat roade), în sensul că numărul absențelor nemotivate a scăzut în permanență...” (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: C.N. „Iosif Vulcan” – locul al II-lea la bacalaureat.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020