Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Grădinița cu program prelungit din Oșorhei

Programul „Laptele și cornul”

Grădinița cu program prelungit din Oșorhei

Vineri și sâmbătă (17 și 18 iunie 2011), de Zilele comunei Oșorhei, gospodarii Primăriei din Oșorhei, primarul Ioan Pop, vicele - Ioan Gligor și consilierii locali au inaugurat grădinița, școala, parcul și terenul de sport din Fughiu, precum și grădinița cu program prelungit din Oșorhei.

O investiție de peste 3,5 miliarde, după cum aveam să aflăm de la dl primar Ioan Pop, 2,5 miliarde din bugetul local și un miliard cu sprijinul senatorului Popa Cornel și al deputatului Lakatos Peter; sâmbătă, 18 iunie, a fost inaugurat și sfințit localul Grădiniței (cu program prelungit) din Oșorhei; la tăierea panglicii inaugurale, alături de dl primar Ioan Pop, dna prof. Adriana Camelia Indrie și reprezentanții copiilor, au participat senatorul Cornel Popa și invitații speciali din Biharkeresztes (Ungaria), localitate înfrățită cu comuna Oșorhei...
Vineri, 16 septembrie 2011, am revenit la Oșorhei să-i cunoaștem pe beneficiarii Grădiniței cu program prelungit, dar nu numai. De la tăierea panglicii și până luni, 12 septembrie, în prima zi de școală, s-a muncit serios pentru procurarea mobilierului și a lenjeriei, pentru amenajarea și pavoazarea sălilor de clasă.
La ora vizitei noastre, cei 24 de copii din Oșorhei, Alparea și Fughiu se concentrau asupra fișelor individuale de lucru, colorând cu atenție pentru a nu depăși conturul. Fișele erau pentru ei un fel de teste pentru evaluarea inițială. Copiii stau la grădiniță de la ora 7 la 17, fiind îndrumați de educatoarele prof. Csadi Irina și Mariana Bot. Tot în acest local, situat între două biserici (Biserica Ortodoxă și Biserica Reformată) funcționează și o grupă (combinată: mică și mijlocie) cu program normal, îndrumată de prof. Maria Brata. Celelalte două grupe învață în alte două localuri. Grupa pregătitoare învață într-o clădire proprie, fiind îndrumată de ed. Monica Puiu, iar grupa mare, în clădirea Pro Progresio (ridicată de elvețieni, în 2005), sub îndrumarea ed. Cîmpan Edit.
„Toată dotarea necesară Grădiniței cu program prelungit (dulăpioare, pătuțuri, măsuțe, saltelele și lenjeria) a fost finanțată tot de Primărie și Consiliul local, masa fiind asigurată prin sistem catering, de la Motelul „Krinon” din localitate.
Tot la capitolul realizări să mai notăm faptul că în vară, a fost introdusă încălzirea centrală în ambele clădiri ale școlii (clădirile de la șosea), iar la Felcheriu a fost refăcut acoperișul și grupurile sanitare, care acum sunt interioare”, a precizat dna director, prof. Adriana Indrie.
Laptele și cornul se distribuie din prima zi de școală
Când am revenit la școală, secretarul șef, dna Alina Mercea, tocmai împărțea laptele și cornul.
„Noi distribuim laptele și cornul încă din prima zi. O dată pe săptămână primim circa 2.700 de produse, pentru 530 de copii pe o perioadă de cinci zile (în două zile corn simplu, iar în trei zile Eugenia). Laptele este UHT, cu 1,8 grăsime, distribuitorul produselor fiind Derpan Galați”, ne-a spus secretarul șef.
Vorbind cu dl viceprimar Ioan Gligor despre programul guvernamental „Laptele și cornul”, am felicitat Primăria Oșorhei și Consiliul local pentru toate investițiile făcute în domeniul învățământului, dar și pentru acest program, demarat încă din prima zi de școală.
„Pentru că valoarea totală nu depășește 15.000 de euro, aceasta ne-a permis să negociem direct cu distribuitorul (firma Derpan). E normal și firesc ca cei îndreptățiți să-și primească produsele încă din prima zi de cursuri”, a ținut să precizeze dl viceprimar Ioan Gligor. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Grădinița cu program prelungit din Oșorhei.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 21 iulie 2019