Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În vizită la Unitatea de pompieri de la Ștei

De „Ziua Porților Deschise”

În vizită la Unitatea de pompieri de la Ștei

În cursul zilei de marți, 13 septembrie2011, elevii și preșcolarii de la Sudrigiu, respectiv de la Școala cu clasele I-VIII din Rieni au vizitat pentru prima oară Unitatea de pompieri de la Ștei , cu ocazia „Zilei Porților Deschise”.

Cu acest prilej, copiilor le-au fost prezentate principalele activități desfășurate de către pompieri, precum și tehnica de luptă folosită în „războiul” cu flăcările și în cazul altor incidente nedorite. Elevii și preșcolarii au avut ocazia să vadă autoscara mecanică, autospeciale de intervenție, bărci pneumatice, ambulanța Smurd ... și să afle modul de folosire a acestora. La Ștei, copiilor li s-a permis să se urce în barca de salvare, în autospeciale și în ambulanța Smurd, spre încântarea tuturor.
De menționat este și faptul că, această vizită reprezintă  prima activitate din cadrul  proiectului de parteneriat educațional „Focul – prieten sau dușman” încheiat între Școala cu clasele I-VIII Rieni, Școala cu clasele I-IV Sudrigiu și GPN Sudrigiu, și Unitatea de pompieri Ștei. Proiectul este coordonat de prof. Tempeleu Cristina, înv. Nagy Panda Laura și prof. Ioana Chiorean, cu sprijinul dnei director, Liliana Balint și al Consiliului Local Rieni, cărora le mulțumim pe această cale. (Ioana Chiorean)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019