Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii Liceului „Nicolae Jiga” din Tinca, alături de silvicultorii tincani, în proiectul „Let-s do it România”

Un parteneriat durabil

Elevii Liceului „Nicolae Jiga” din Tinca, alături de silvicultorii tincani, în proiectul „Let-s do it România”

În zilele noastre se vorbește mult de voluntariat, dar, din păcate, sunt puțini cei care se implică în acțiuni de bună voie, fără a aștepta ceva în schimb.

La nivelul școlii noastre câțiva profesori inimoși, alături de dna directoare Viorica Madear, au adunat 60 de elevi de gimnaziu și de liceu într-o acțiune de curățire a zonei de la intrarea în comuna Tinca dinspre Oradea și de pe câteva străzi lăturalnice, din apropierea gării, acolo unde mormanele de gunoi „stăteau în așteptarea culegătorilor”.
Sâmbătă, 24 septembrie, la ora 9, ne-am adunat în curtea școlii, elevii din clasele a VIII-a A, a XI-a A și a X-a B, pornind apoi înarmați cu saci și mănuși spre punctele unde știam că sunt gunoaie, alături de doamnele profesoare Oana-Lola Aura, Petruț Anca, Șerban Ana, Vesa Florica și Petrușe Corina.
După curățirea străzilor lăturalnice, am mers la Ocolul Silvic Tinca, unde am fost așteptați de silvicultori, în frunte cu dl șef de Ocol ing. Madear Moisa, de dl ing. Judea Liviu și Jurcău Adrian de la Direcția Silvică Oradea, care ne-au îndrumat spre Liziera pădurii dinspre Husasău de Tinca, unde i-am ajutat pe silvicultori la strângerea gunoaielor din ariile protejate ale Ocolului silvic. În jurul orei 13 am finalizat acțiunea de curățenie, fiind apoi invitați la un picnic oferit de gazdele noastre, silvicultorii de la Ocolul Silvic Tinca. (Guț Rebeca)
Foto: Mădălina Maria
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii Liceului „Nicolae Jiga” din Tinca, alături de silvicultorii tincani, în proiectul „Let-s do it România”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 februarie 2020