Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Biodiversitatea în imagini”

Proiectul național de educație ecologică

„Biodiversitatea în imagini”

Prima întâlnire din cadrul proiectului național de educație ecologică „Biodiversitatea în imagini” a avut loc vineri, 23 septembrie 2011, la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” din Oradea.

Proiectul educațional se desfășoară în parteneriat, între Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Școala cu clasele I-VIII „Lucreția Suciu” Oradea, Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” București, Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și Agenția pentru Protecția Mediului Bihor.
La această primă întâlnire au participat: directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, prof. dr. Filimon Ruben, prof. Maghiar Ramona – coordonator proiect și prof. Filip Marinela, alături de elevii implicați în proiect de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, ing. Tîrț Loredana de la Agenția pentru Protecția Mediului Bihor, prof. Niculescu Elisabeta, împreună cu un grup de elevi de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti” București, prof. Marian Anca de la Colegiul Național „I.M. Clain” Blaj și prof. Pop Ioana Laura de la Școala cu cls. I-VIII „Lucreția Suciu” Oradea.
Prin educația ecologică ce se va desfășura în acest proiect intenționăm să cultivăm dragostea și respectul elevilor pentru lumea înconjurătoare și să le formăm acestora atitudini de dezaprobare față de cei care încalcă normele de protecție a mediului, cultivându-le interesul pentru promovarea ideii unui mediu natural sănătos.
Scopul proiectului este promovarea și observarea efectelor acțiunii omului asupra biodiversității din diferite zone ale țării.
În cadrul întâlnirii de lucru, partenerii noștri au subliniat importanța proiectului și impactul acestuia asupra comunității din care fac parte, elevii școlilor implicate prezentând activitățile de mediu la care au fost prezenți în anul școlar precedent.
Coordonatoarea proiectului, prof. Maghiar Ramona, a realizat prima activitatea Eco-info, stimulând interesul elevilor pentru problematica mediului.
După terminarea activităților din proiect, elevii Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul”, împreună cu prof. coordonator, au invitat partenerii din București și Blaj să viziteze municipiul Oradea.
În ziua următoare, elevii de la „Mihai Viteazul” și „C.A. Rosetti” au realizat o vizită de studiu la Băile Felix, unde au observat biodiversitatea locală.
Cu acest prilej, elevii orădeni și bucureșteni au promovat și „Săptămâna Mobilității Europene” organizată de Primăria Oradea și Agenția pentru Protecția Mediului, împărțind fluturași și pliante cetățenilor din Oradea și Băile Felix.
Împreună, elevii și profesorii au decis continuarea proiectului cu mobilități în orașele școlilor partenere, legându-se prietenii și noi idei de colaborare. (F. M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Biodiversitatea în imagini”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!