Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Gimnaziștii au sărbătorit Halloween-ul

Vineri, o seară de groază la Lic. T. “A. Lazăr” din Oradea

Gimnaziștii au sărbătorit Halloween-ul

Vineri (26 octombrie), gimnaziștii Liceului Teoretic "Aurel Lazăr” din Oradea s-au mascat și au spus povești de groază, sărbătorind Halloween-ul, printr-un concurs de dovleci, costume și măști specifice - o manifestare devenită “tradițională” în liceul lăzărist, organizată de Consiliul elevilor.

 În acest an, lăzăriștii au trezit spiritele mai devreme de 31 octombrie și au organizat a V-a ediție de Halloween, coordonați fiind de dna prof. Carmen Bubela. Sala festivă s-a transformat astfel într-o casă a groazei unde și-au făcut apariția vrăjitoare, vampiri, diavolițe, cerșetori și alte măști, una și una. S-au făcut remarcați: Diana Crețiu – cerșetoare, premiul I, Claudia Pitaci – „amazoniancă”, premiul II; premiul III l-a luat Speranța Poenar care a ales să fie zâna pădurii, iar mențiune i-a aparținut Oanei Hăbășescu care a fost scarywoman.
În ambianța înfricoșătoare creată prin muzică, fantome, întuneric, lumânări, frunze tomnatice, și un sicriu din care a ieșit un vampir, s-au spus povești de groază, premiate după cum urmează: Larisa Herlaș cu „Regii morților cei vii” – premiul I, Alexandru Paler cu povestea „Coșmarul” – premiul II, Ioana Coneac a povestit despre „Halloween party” și a obținut premiul III, iar Roxana Balint a primit mențiune, pentru „Bietul Aurel”.
La prezentarea dovlecilor, premiul I l-a obținut Mădălina Hule, premiul II – Raoul Muthu, premiul III – Antonius Hegyeși, iar Denisa Berce - mențiune.
S-au acordat și premii speciale: Raoul Muthu - premiul pentru participare la toate secțiunile concursului, iar Mădălina Hule, pentru cea mai originală prezentare. Trebuie spus însă că  nu toți elevii de gimnaziu au fost foarte bine pregătiți  și dornici de o minidiscotecă a măștilor.
Când s-au calmat spiritele, Halloweenul lăzărist și-a găsit “sfârșitul” ca urmare a unei vrăji. Nu am găsit vrăjitoarea vinovată, poate o găsiți voi! Deci, atenție că e în libertate!
Corina COSTRUÞ
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gimnaziștii au sărbătorit Halloween-ul.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 21 septembrie 2021