Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mai mult respect pentru noi înșine!

Sâmbătă, pe malul Crișului Repede

Mai mult respect pentru noi înșine!

La Școala cu clasele I-VIII nr. 16 din Oradea, activitățile ecologice au fost dintotdeauna o tradiție.

 În ultimii ani, elevii au fost implicați în numeroase proiecte, programe și concursuri de nivel județean sau național, care au rolul de a favoriza un comportament responsabil față de mediu și componentele acestuia. Unul dintre aceste programe este reprezentat de activitatea de ecologizare națională cunoscută sub titulatura „Let’s do it, Romania!” Anul acesta, acțiunea s-a desfășurat sâmbătă, 24 septembrie.
Un număr de 14 elevi, din care 13 elevi ai clasei a VIII-a B și o elevă din clasa a VI-a A, însoțiți de profesoara de geografie, Florina Bîdiliță, au primit sarcina de a ecologiza malul drept al Crișului Repede, între Piața Ferdinand și Piața Decebal. Au fost colectați 20 de saci de gunoaie, piesele de rezistență fiind deja celebrele sticle de plastic, cutii de conserve, dar și urme ale civilizației lăsate de pescarii profesioniști. A fost o ocazie de a ne demonstra atitudinea responsabilă, de a da un exemplu atât pentru aceia dintre noi care preferăm să zâmbim cu indulgență și să trecem mai departe, dar mai ales pentru cei care, prin faptele lor iresponsabile (aruncarea gunoaielor peste tot), au făcut posibile și mai ales necesare, an de an, aceste acțiuni complexe. Totodată, a fost un bun prilej de a face mișcare și de a socializa.
Sperăm ca în anii următori, volumul deșeurilor colectate să scadă simțitor, dar nu din cauza participării reduse, ci datorită respectului pentru noi înșine, care ar trebui să ne împiedice să aruncăm hârtia lângă coș, chiar și atunci când suntem siguri că nu suntem văzuți. (Fl. B.)

Trimite email

duminic, 18 august 2019