Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Internațională a Păcii la Mierlău

Expoziție de desene, dezbateri tematice..

De Ziua Internațională a Păcii la Mierlău

În 21 septembrie 2011 se serbează Ziua Internațională a Păcii, zi dedicată păcii mondiale, eliminării războaielor și cooperării între oameni.

Această zi a fost înființată pentru a promova pacea în lume și în casele noastre, pentru a pune capăt violenței din comunitățile în care trăim și din școli. Această zi se adresează fiecărui om de pe Pământ, din toate sectoarele societății – autorități, instituții internaționale, precum Națiunile Unite, organizații regionale, organizații neguvernamentale nonprofit și cetățenilor. Din 1981 și până astăzi, milioane de oameni au ajuns să serbeze această zi, în toate colțurile lumii. Evenimentele desfășurate variază de la întâlniri ale conducătorilor de stat, conferințe, adoptarea de rezoluții, la trimiterea de ajutoare medicale în zone de conflict, furnizarea de alimente, la adunări publice și concerte la care participă mii de oameni. Din 2005, Ziua Internațională a Păcii capătă o nouă însemnătate – devine o zi în care încetează conflictele armate, focurile și violența timp de 24 de ore.
Elevii Școlii Mierlău au celebrat această zi a păcii sub îndrumarea doamnei profesoare Câmpan printr-o serie de activități: expoziție de desene, dezbateri tematice și un scurt program artistic. Mai multe detalii pot fi vizualizate pe blogul Școlii Mierlău http://s08mierlau.blogspot.com (Crinela C.)

Trimite email

luni, 19 august 2019