Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Națională a Curățeniei în comuna Rieni

La Sudrigiu și Rieni

De Ziua Națională a Curățeniei în comuna Rieni

Nici în acest an, elevii și preșcolarii de la Sudrigiu, respectiv de la Rieni, nu au rămas indiferenți la apelul campaniei „Let’s Do It, Romania!”, astfel încât vineri, 23 septembrie 2011, înarmați cu cele necesare, au desfășurat acțiuni de curățare a împrejurimilor școlilor, dar și a unei zone considerabile din localitățile în care învață.

Activitățile, devenite deja  tradiție, au fost coordonate de învățătoarele Nagy Panda Laura, Laza Viorica, Ioana Chiorean, de dra educatoare Corina Manole și de dna prof. Angela Ilieș, cu sprijinul conducerii școlii.
După cum știm, e foarte simplu să facem mizerie, pentru că neatenția și nerăbdarea sunt numai două dintre caracteristicile și „calitățile” omului, așa că nu e mare lucru să aruncăm gunoaiele la întâmplare, zicând în sinea noastră: „Așa... că iar le-am făcut-o! Să aibă și alții (elevii) ce lucra!” Asta facem tot timpul, iar atunci când vine vorba să le strângem, aproape că începem să ne găsim alte ocupații și să neglijăm ceea ce este atât de simplu și atât de eficient pentru noi înșine.
Trebuie să reflectăm asupra faptului că, deși mulți „lasă urme”, ar trebui să avem voința să „ștergem aceste urme”, gândindu-ne, nu că le facem un bine celor ce au făcut rău, ci faptul că ne facem un bine nouă înșine... adunând după ei.
Cu aceste gânduri, ne-am implicat și de această dată în campania derulată la nivelul întregii țări. (Ioana Chiorean)

Trimite email

duminic, 16 iunie 2019