Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ștei – „Orașul copilăriei mele”

De Zilele urbei noastre

Ștei – „Orașul copilăriei mele”

La Școala cu clasele I-VIII „Miron Pompiliu” din Ștei, în cadrul Centrului de Documentare și Informare s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a activității intitulate sugestiv „Orașul copilăriei mele”, dedicată Zilelor urbei noastre.

Cu profesionalism și devotament, dascălii implicați în desfășurarea acestei activități au reușit să realizeze o paralelă între Șteiul de ieri și Șteiul de azi, prezentând imagini relevante din vatra satului de altădată care se oglindesc cu mândrie în Șteiul de azi.
Prezentarea a fost realizată de elevele Corina Păulaș și Camelia Haneș din clasa a VIII-a D, și a fost presărată cu cântece interpretate de grupul vocal al școlii, sub coordonarea prof. Daniela Rada și poezii recitate de elevii: Antonia Bici, Robert Rengle, Patricia Banciu, Corina Păulaș, Camelia Haneș, pregătiți de profesorii: Simona Pantea, Adelina Mangra, Sanda Merce și Romulus Fâșie.
Momentul inedit care a făcut deliciul publicului a fost sceneta intitulată „Bunica și nepoții”, prin care s-a prezentat o relație de poveste dintre bunici și nepoți. Micii actori au fost elevii clasei a IV-a D, îndrumați de echipa CDI și înv. Florina Creț, cu sprijinul micuței cântărețe Marcela Merce, din clasa a IV-a C.
Un alt moment în cadrul activității a fost prezentarea creațiilor pline de vitalitate și culoare ale elevilor.
Activitatea a fost organizată de inst. Tomescu Ileana, prof. documentarist Gabriel Vancea și prof. Adelina Mangra, și s-a bucurat de sprijinul prof. Georgeta Mușet - directorul unității scolare, prof. Angela Vlas - director adjunct, prof. Georgeta Moș responsabil P.P.E.
Din partea Primăriei și Consiliului local Ștei ne-au onorat cu prezența: ec. Horia Miara - viceprimar, ec. Violeta Olenici, prof. Adrian Gruie și ing. Mihai Olenici. Aceștia au apreciat activitatea ca fiind un moment deosebit în omagierea Șteiului, oglindirea și evocarea istoriei, a culturii și literaturii populare.
Dna directoare Georgeta Mușet a mulțumit invitaților pentru prezență și organizatorilor pentru desfășurarea cu succes a activității. (Ileana Tomescu)

Trimite email

smbt, 24 august 2019