Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ceaiul de la ora 5

Miercuri, la C.T. „Constantin Brâncuși”

Ceaiul de la ora 5

Conducerea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși” din Oradea (director – ing. Aurora Tabacu) și catedra de limba engleză (coordonator, prof. Anne-Mari Sălăgean) ne-au invitat miercuri (28 septembrie 2011) la o activitate inedită: Ceaiul de la ora 5.

Așa încât, exact la ora 17, adunați în sala festivă a colegiului (dascăli, elevi și invitați), ni s-a servit ceaiul de la ora 5, la propriu. Întâlnirea neconvențională, ieșită din tiparele unei activități didactice sau ale unei festivități, a decurs firesc, asemeni unei adunări între prieteni care povestesc de toate. Elevii invitați la ceai (Bianca Gereben, Lidia Flonta, Mihaela Lapohoș, Daniel Lazău și Alexandra Timișan) au venit cu versuri și cântece în engleză, franceză și română, doi absolvenți și-au adus și instrumentele (vioara cu goarnă și toba), Marius Popa și Florin Potioc, pentru un moment folcloric, alături de solista din XI A – Moza Teodora.
După o istorie „telegrafiată” a ceaiului (introdus în Anglia în 1845 de către ducesa Ana) și un moment liric, de suflet, creat de recitatori și interpreți, în cadrul dialogului deschis, s-a subliniat utilitatea, necesitatea și avantajele însușirii unei limbi moderne (privită și prin prisma manifestărilor organizate în „Săptămâna Limbilor Moderne”). Dacă englezii își permit să bea câte 15 ceaiuri pe zi (chiar cu smântână), englezii brâncușieni și-au băut ceaiul cu prăjituri. Următorul îl vor bea, probabil, împreună cu cei 17 francezi pe care îi vor găzdui timp de trei săptămâni, în această toamnă (între 31 octombrie și 19 noiembrie). Citindu-le elevilor Decalogul autocunoașterii, doamna director i-a îndemnat la cunoașterea de sine. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ceaiul de la ora 5.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 4 august 2020