Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” – la final

Informarea și sensibilizarea elevilor și cetățenilor

„Săptămâna Prevenirii Criminalității” – la final

Numeroase și variate au fost acțiunile întreprinse de polițiștii bihoreni în cele cinci zile ale „Săptămânii Prevenirii Criminalității”, de luni până vineri, inclusiv, pentru informarea și sensibilizarea elevilor și cetățenilor în vederea prevenirii criminalității și adoptării unei conduite antivictimale și antiinfracționale, pentru reducerea numărului de accidente rutiere în rândul copiii.

Luni (26 septembrie 2011) a fost lansat evenimentul și au avut loc activități dedicate prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului; marți și miercuri s-au desfășurat activități dedicate prevenirii delincvenței juvenile în școli și în afara unităților de învățământ; joi, în și de Ziua Polițistului de Proximitate, i-am cunoscut mai bine pe polițiștii de proximitate, prin intermediul activităților desfășurate la Școala „Oltea Doamna” (de către agent șef Gheorghe Bredău, la clasa a II-a E, înv. prof. Gabriela Codorean), la Centrul multifuncțional pentru persoane vârstnice „Sf. Apostol Andrei” (a.s.p. Capriș Florian) și la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” (de către agent șef Teodor Terec și agent de poliție Alina Paina).
Concursul isteților din a II-a E!
Fiind Ziua Polițistului de Proximitate, agentul șef Gheorghe Bredău i-a testat pe elevii clasei a II-a E dorind să afle ce știu ei despre Poliția de Proximitate, respectiv polițistul de proximitate, după care le-a prezentat un material în power point (Ce este Poliția de Proximitate, care sunt principalele atribuții ale polițistului de proximitate – între care și o atribuție nouă, aceea de cercetare penală a unor infracțiuni. „În baza noului concept de organizare, numărul polițiștilor din Oradea aproape s-a triplat, formațiunea dobândind statutul de Birou Poliție de Proximitate, cu un număr de 56 de polițiști de proximitate”, după cum ne-a precizat agentul șef Gheorghe Bredău).  
După vizionarea materialului, bogat în imagini de la activitățile desfășurate de polițiștii de proximitate în școli și grădinițe din Oradea, dar și la centrele multifuncționale pentru persoane vârstnice, agentul șef le-a propus copiilor un concurs cu 12 întrebări pentru verificarea cunoștințelor legate de regulile corecte de circulație rutieră. Fiecare întrebare oferea și trei variante de răspuns, dintre care doar o variantă era corectă. Pentru a-i deruta și mai mult, la ultima întrebare toate variantele de răspuns propuse erau corecte.
Elevii dnei învățătoare prof. Gabriela Codorean s-au dovedit deosebit de isteți și buni cunoscători ai regulilor de circulație. La final punctajul celor trei grupe a fost foarte apropiat, la diferență de un punct și o jumătate de punct. Au câștigat membrii grupei I (cu Diana și Felix în postură de lideri sclipitori și inspirați).
Prevenirea victimizării persoanelor vârstnice
În cadrul Centrului multifuncțional pentru persoane vârstnice din cartierul Rogerius, agentul șef principal Florian Capriș le-a prezentat celor de față informații și cazuri concrete legate de victimizarea unor cetățeni, săvârșirea unor infracțiuni cu violență (tâlhării, furturi din locuințe, înșelăciuni, furt din buzunare și poșete, atât pe stradă, cât și în mijloace de transport în comun), insistând pe modul de operare a infractorilor și modalități de prevenire împotriva acestor infracțiuni, sfaturi utile, între care și acelea de a nu deschide ușa de acces în bloc necunoscuților care îi apelează la interfon și de a nu circula seara pe întuneric în locuri izolate...
În județ au avut loc întâlniri ale polițiștilor de proximitate cu elevii la Școala cu clasele I-VIII din Nucet, Colegiul Tehnic „Unirea” și Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei, Școala cu clasele I- VIII „Nicolae Bogdan” – Vașcău și Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Săptămâna Prevenirii Criminalității” – la final.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019