Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Lansarea romanului „Moartea unui dansator de tango”, de Stelian Tănase

Miercuri, la Librăria „Mircea Eliade” din Oradea

Lansarea romanului „Moartea unui dansator de tango”, de Stelian Tănase

Miercuri (5 octombrie 2011), în Ziua Mondială a Educației, orădenii au avut prilejul de a se întâlni cu scriitorul Stelian Tănase, la Librăria „Mircea Eliade”, la lansarea celui de-al șaselea roman al său, intitulat „Moartea unui dansator de tango”.

În deschiderea evenimentului, dl Traian Ștef a vorbit despre scriitor și scriitura sa (în stare să folosească orice tehnică), introducându-ne în lumea amorală a dansatorilor cu spiț de aur, alături de personajul principal al romanului, Gogu Vrabete, dansatorul și Larisa, iubita sa. Acțiunea se petrece în Bucureștiul anilor ’40, un București al dansatorilor și bordelurilor, cu o lume amestecată, pestriță, dansatori, boieri, ziariști, spărgători, hoți, contrabandiști... peste care vine tancul sovietic.
În intervenția sa, scriitorul avea să confirme faptul că acțiunea cărții se întâmplă în anii ’40, tema fiind ocupația străină, România veche, însuși războiul, ocupația rusă de 14 ani...
„Romanul este o invenție, o pură ficțiune, o poveste simplă. Mi s-a reproșat că scriu încurcat. Un tânăr mahalagiu (de pe Griviței 78, adresele sunt reale, după cum ține să sublinieze autorul) are mândria de a fi dansator de tango.Vine războiul, dar conștiința acestui tânăr nu se schimbă, el râmâne mândru, este mândria unui dansator de tango. Prima oară m-am gândit să fac istoria dansului... E un roman clasic de tip dickensian... Am scris romanul unei agonii. Totul e fictiv, dar adresele sunt foarte exacte...”
Scriitorul mai ține să precizeze că romanul are foarte mulți cititori, dar nu numai în țară, ci și în străinătate. Peste două luni intenționează să iasă pe piață cu un alt roman, de cu totul altă factură.
După o oră și jumătate de la lansare, aveam să ne întâlnim cu un alt Stelian Tănase în sala mare a Primăriei, unde a conferențiat despre „Elite și societate în tranziția din România”. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Lansarea romanului „Moartea unui dansator de tango”, de Stelian Tănase.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 1 iunie 2020