Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Halloween Party

Miercuri seara, la Liceul Don Orione

Halloween Party

Se spune că în 31 octombrie (în ajun de Ziua morților), spiritele celor care au murit în ultimul an se întorc pe pământ în căutarea unor noi corpuri vii. Pentru alungarea lor, membrii Consiliului elevilor de la Liceul „Don Orione” din Oradea, îndrumați de prof. Camelia Ene și Alexandru Stoica, au pus la cale o … seară de groază!

 Fiecare clasă trebuia să pregătească o scenetă în ton cu evenimentul, un dovleac sculptat adecvat, povești, costume și măști de Halloween. La ora prezentării scenetelor, doar două clase nu au avut cu ce ieși în față (a IX-a și a X-a A).
Diavolițe, vampiri, mumii, monștri … dar și blajinul Moș Crăciun
Parada și scenetele, povestea, dansul, jocul (specific) și filmul…, toate au demonstrat dorință, voință, perseverență, atitudine responsabilă, implicare, cooperare și eficiență. Toți sunt dornici de a se masca și costuma, de a deveni importanți, chiar dacă fioroși, și oribili, teribili și odioși… Vor să fie măcar o dată noconformiști, să-și iasă din piele, să „terorizeze”, să conducă și să câștige. Și nu neapărat din teribilism, cât dintr-un impuls interior dictat de vârstă, din dorința de afirmare, de epatare. Pentru un asemenea eveniment, ei au făcut risipă de imaginație, au bătut pe la ușile teatrelor și magazinelor ori chiar și-au pus în funcțiune toată dexteritatea în a croi, confecționa și sculpta, imaginația lor neavând limite. Iar la „Don Orione” și profesorii se maschează.
Și la această ediție, elevii și dascălii au făcut front comun, pentru a sărbători în chip original Halloween-ul. (Ovi Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați galeria foto: Halloween Party.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020