Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concurs pentru elevi, „Împărăția Toamnei”

Gurbediu

Concurs pentru elevi, „Împărăția Toamnei”

Sosirea toamnei a fost pentru elevii Școlii cu clasele V-VIII de la Gurbediu un prilej de a sărbători, prin compuneri și poezii, acest anotimp minunat.

Îndrumați si pregătiți de doamna profesor de limba și literatura română, Lavinia Floruț, organizatoarea proiectului, alături de domnișoara profesor Ioana Ghiț, elevii au participat la concursul de creație literară „Împărăția Toamnei”, care a constat în compunerea unor texte descriptive, selectarea poeților care descriu anotimpul toamna și recitarea poeziilor respective, crearea unor poezii în care omagiază toamna.
Elevii descriu toamna, „ca pe o zână”, „o crăiasă”, însoțită de culorile pastelate ale toamnei, galben și ruginiu, au creat un tablou specific pentru pădurea Goroniște a satului, dar și pentru zona din câmpia crișurilor, dezbracată de roadele toamnei.
 Pentru cele mai reușite compuneri despre toamnă au fost premiați elevii: clasa a V-a Dejeu Ștefania (locul I), Groza Teodora (locul II), Hodiș Darius (locul III); clasa a VI-a: Leucea Teodora (locul I), Sturz Lorena (locul II), Bucatoș Ioana (locul III); clasa a VII-a: Mladin Ioana (locul I), Ciuciu Claudia (locul II), Ilieș Maria (locul III); clasa a VIII-a: Pantea Adriana (locul I), Hodiș Sadrina (locul II), Ciuciu Mădălina (locul III).
Elevii au recitat câteva poezii despre toamnă, iar unii mai inspirați au dedicat toamnei câteva versuri: „Toamna argintie/ Ca o poezie,/ Vine ploaia, vine,/ Cu o mantie străvezie” (Danciu David - clasa a V-a)
Elevii au fost deosebit de receptivi, s-au întrecut ei înșiși în frumoasele cuvinte dedicate culorii lui brumărel - brumar. (Lavinia Floruț)

Trimite email

luni, 24 februarie 2020