Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Pe marea scenă, la „Vocea României”

Cinci foști elevi ai doamnei profesor Monica Molnar

Pe marea scenă, la „Vocea României”

Ca orădeni și bihoreni nu putem să nu fim încântați atunci când tineri din municipiul Oradea și județul Bihor ajung să se afirme pe marea scenă a țării, în cadrul unor emisiuni-concurs difuzate pe posturile naționale de radio și televiziune.

Elevii și absolvenții dnei profesor Monica Molnar, de la secția de canto muzică ușoară a Școlii de Arte „Francisc Hubic” din Oradea, ne-au dat și ne dau mereu motive de bucurie. Să ne (re)amintim de îndrăgita emisiune-concurs „Ploaia de stele” (de la postul național de televiziune). Dar, să vorbim despre emisiunea-concurs „Vocea României” care se difuzează în prezent, în fiecare marți (de la ora 20.15), la PRO TV.
Natalia Selegean, Alexandra Broinaș, Anca Nicoleta Căuș, Loredana Căvășdan și Patai Robert sunt cinci dintre foștii elevi ai distinsului profesor de canto care au fost selectați între cei 130 de concurenți din 1.800, pentru emisiunea-concurs „Vocea României”, iar ultimii doi, Loredana Căvășdan și Patai Robert, au ajuns între primii 48.
După cum probabil cunoașteți, în etapa audițiilor „oarbe”, pe nevăzute, cei patru membri ai juriului, Marius Moga, Horia Brenciu, Loredana Groza și Smiley, ascultau concurenții fără să-i vadă (stând cu spatele la concurenți), iar când o voce îi impresionau, fiecare se întorcea cu fața spre concurent, iar primul îl alegea în echipa sa. Așa s-a ajuns ca fiecare din cei patru „jurați” să-și formeze câte o echipă de 12 concurenți, în total 48. În etapa duelurilor, din cei 12 concurenți, structurați în șase echipe de câte doi, tot câte doi se „duelează”, astfel încât la etapa juriilor live, să rămână 20, câte cinci în fiecare echipă. La final, cel care va fi desemnat drept „Vocea României” va câștiga 100.000 de euro.
În urmă cu patru săptămâni, pe 27 septembrie, am avut bucuria să o vedem concurând pe Loredana Căvășdan, din echipa lui Marius Moga, iar recent, marți, 18 octombrie, pe Patai Robert, din echipa lui Horia Brenciu. Prezentatorul emisiunii este Pavel Bartoș.
Ca de fiecare dată, Brenciu face show!
Grație deschiderii sale prietenoase, sincere și spontane, Horia Brenciu, cu talentul și temperamentul său, cu spiritul său vulcanic, reușește să facă show de fiecare dată când apare la microfon. El nu poartă niciodată mască și nu poate fi altfel decât exuberant, spontan și „slobod la gură”, fiind agreat de majoritatea.
După Italia, Alexandra vrea în America
Pe trei din cei cinci concurenți orădeni la „Vocea României” aveam să-i reîntâlnim joi (20 octombrie 2011), la o întrevedere pe care au avut-o cu doamna profesor Monica Molnar, în sala de canto a Școlii de Arte „Francisc Hubic”.
Natalia Selegean și Alexandra Broinaș au cântat în mai 2010, împreună cu Cristina Romocea și Carmen Stoica, alte două absolvente ale dnei profesor, în Italia, la Milano, la televiziunea italiană TeleNova Italia, în cadrul emisiunii „Passo in tivu”, alături de cântărețul italian Luca Virago. Alexandra este studentă la Drept (la Științe Juridice). După Italia, Alexandra și-a propus ca anul viitor (în 2012) să cânte în America. Natalia nu visează să ajungă atât de departe, ea ar fi încântată să cânte anul viitor la Festivalul de la Mamaia. Anca Nicoleta Căuș („banchera”, cum îi zic prietenii, pentru că lucrează la o bancă, printre „bancheri”) a cântat recent la „Miss Transilvania”, în deschiderea spectacolului, dar și în cadrul matinalului de la Europa FM, în emisiunea lui Monica Anghel și Bogdan Miu, ajungând să se califice între cei patru finaliști din care Monica urmează să decidă care (din cei doi orădeni, un hunedorean și un constănțean) va cânta anul viitor în garajul Europa FM, alături de Monica Anghel.
„Consider că de fiecare dată, pe lângă instrucția muzicală, trebuie să ai și noroc!”
„Urmăresc cu atenție emisiunea-concurs „Vocea României”, ne-a declarat distinsul profesor Monica Molnar. Consider binevenite discuțiile pe care membrii juriului le au cu concurenții: amicale, inteligente și eficiente. Ca de fiecare dată, Horia Brenciu face show, cu firea și talentul său incontestabil. Sfaturile celor patru profesioniști (fiecare în domeniul său) sunt folositoare celor care vor să țină cont de ele. Mă bucur foarte tare pentru succesul elevilor mei, dar, deopotrivă, mă întristează insuccesul lor. Situațiile sunt atât de diferite și consider că de fiecare dată, pe lângă instrucția muzicală, trebuie să ai și noroc. Sper ca fiecare să ajungă acolo unde își dorește, deși drumul este extraordinar de greu de străbătut. Tocmai aceste elemente adiacente talentului contează la fel de mult. Sunt mândră că sunt profesoara lor și îi iubesc nespus de mult. Îi felicit pentru ambiția lor, iar dacă nu reușesc să învingă întotdeauna, să nu se descurajeze, să lupte în continuare. Acesta este motorul care îi conduce în viață către succes”, conchide dna profesor Monica Molnar. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Pe marea scenă, la „Vocea României”. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 22 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!