Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
1. Remus Pricopie, rectorul SNSPA, un nou atac la universitarii-politiceni: E un ,,Bamboo universitar” în beneficiul educației?
-----------
Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, lansează un nou atac la adresa rectorilor-politicieni și a universitarilor influenți și conectați politic. Într-un editorial publicat în Adevărul, intitulat ,,Menirea educației” și în care face…
***
2. EXCLUSIV Op Ed / Copiii trebuie să se întoarcă la școală, dar nu este o opțiune ca lucrurile să rămână neschimbate – comisarul european pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi Henrietta Fore, directoarea UNICEF
-------
Editorial semnat de comisarul pentru parteneriate internaţionale, Jutta Urpilainen, şi de Henrietta Fore, directoarea executivă UNICEF „Un copil, un profesor, o carte, un stilou pot schimba lumea”. Aceste cuvinte rostite…
***
3. Peste 60 de universități din Marea Britanie participă la târgul virtual de studii organizat de British Council pentru studenții europeni
--------
Elevii și studenții vor avea oportunitatea de a intra în legătură cu peste 60 de universități britanice, prin întâlniri online directe cu reprezentanții acestora în cadrul târgului Study UK Europe:…
***
4. Ce se întâmplă cu școlile și after school-urile, dacă Bucureștiul intră în roșu? Monica Anisie: Toate școlile și grădinițele rămân închise pentru 14 zile, cu ore în online
-------
Bucureștiul este la limită să intre în scenariul roșu, după un record de infectări ziua trecută (777) și o rată a incidenței comunicate cu întârziere de 5 ore. Deși încă…

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
* Ambasadorul Marii Britanii în România: Taxele pentru studenții români cred că vor fi duble, nu triple, după Brexit/ Nu înțeleg de ce un student român s-ar duce în Marea Britanie pentru licență.
*Toate comisiile metodice din școli au fost desființate începând din acest an școlar, anunță Ministerul Educației
*DOCUMENT Modificările contractului educațional pe care părinții îl încheie cu școala la fiecare început de ciclu de învățământ. Obligațiile elevului, părintelui și ale școlii
*Tot mai bogați și mai prost educați. Până când? - cercetătorul Virgil Iordache
*Pianista Alexandra Dariescu: Tânăra generație e preocupată de faimă, de Insta, Youtube, dar tot ce contează e calitatea în ceea ce faci - Cultura la dubă
* VIDEO Reformă școlară radicală în Franța care adoptă o lege împotriva separatismului Islamic . Școala la domiciliu - limitată strict la cazurile medicale. Macron: ,,Există un islamism radical care conduce la negarea Republicii" prin ,,deșcolarizarea copiilor", ,,îndoctrinarea, negarea principiilor noastre, egalitatea bărbat/femeie"
* Dezbatere online de Ziua Educației: Luni, de la ora 10.00, despre cum funcționează descentralizarea deschiderii școlilor în rural
* Ludovic Orban, la Ministerul Educației: Un profesor care nu face lecții online nu trebuie plătit. Dacă din 10 ore face numai 6 ore, atunci 4 ore nu trebuie plătit.
* Transportatorii rutieri reclamă probleme privind transportul gratuit al elevilor: Nimeni nu a reușit să înțeleagă felul cum se decontează corect.


Concurs de eseuri „Cartea care m-a impresionat”

Fii și tu voluntar!

Concurs de eseuri „Cartea care m-a impresionat”

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor derulează proiectul “Fii și tu voluntar”, proiect al cărui scop este stimularea voluntariatului în rândul tinerilor în general, inclusiv în ce privește promovarea lecturii, printre activitățile proiectului numărându-se și realizarea unui concurs de eseuri „Cartea care m-a impresionat”, precum și activități stradale de promovare a lecturii.

Prioritățile avute în vedere de acest proiect sunt dezvoltarea și diversificarea acțiunilor privind implicarea tinerilor în viața comunității, stimularea creativității tinerilor și a participării civice, sprijinirea de acțiuni specifice de voluntariat.
 Concursul se adresează elevilor din mai multe licee ale județului Bihor, printre parteneri numărându-se: Colegiul Național „Iosif Vulcan”, Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Liceul Teologic Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea și Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Elevii liceelor partenere se vor implica în realizarea unor activități de promovare a lecturii, concursul în sine fiind promovat și în alte licee, precum Liceul Teoretic „Aurel Lazăr”, Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita, Liceul Pedagogic „Nicolae Bolcaș” din Beiuș, Colegiul Tehnic „Ioan Ciordaș” din Beiuș și Colegiul Național „Avram Iancu” din Ștei.
Lucrările pot fi trimise până în 2 noiembrie 2011.
Scrie și desenează despre cartea cea mai îndrăgită”
În cadrul aceluiași proiect s-a lansat și un concurs adresat elevilor mai mici „Scrie și desenează despre cartea cea mai îndrăgită”, termenul de trimitere a lucrărilor fiind în acest caz 11 noiembrie. Totodată  în proiectul „Fii și tu voluntar” au avut loc ateliere de creație la care au participat elevi ai Colegiului Național „Iosif Vulcan”, elevi ce au învățat mai multe tehnici artistice pe care le-au folosit ulterior ca voluntari în proiecte ale DJST Bihor adresate altor copii și tineri.
Proiectul este organizat și derulat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor, fiind finanțat de Autoritatea Națională pentru Sport și Tineret prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bihor. (Daniela Băltățescu)
Regulamentul concursului de eseuri „Cartea care m-a impresionat”
Concursul se adresează elevilor din clasele a IX -  XI  din  liceele județului Bihor și se desfășoară în perioada 11 octombrie – 2 noiembrie 2011.
Pentru a se înscrie în concurs, elevii trebuie să redacteze un eseu, care să respecte următoarele cerințe: *Tema eseului este „Cartea care m-a impresionat”(va fi prezentată cartea care le-a plăcut și prin ce anume i-a impresionat, cu ce rămân în urma lecturii etc)
Eseul va cuprinde între 1-3 pagini, format A4, poate fi scris și de mână, iar dacă este tehnoredactat va fi în Microsoft Word, font Times New Roman, mărime 12
Eseurile vor avea un unic autor, fiecare participant poate concura cu un singur eseu. Fiecare eseu va avea trecut în colțul din dreapta numele și prenumele autorului, clasa și liceul din care provine autorul.
Plagiatul va duce la eliminarea din concurs a lucrării.
Înscrierea participanților se va face la profesorii desemnați în licee pe listele de participanți ce vor fi trimise odată cu acest regulament.
Eseurile împreună cu listele de participanți vor fi aduse la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bihor (din strada Mihai Eminescu, nr.11, Oradea) până la data de 2 noiembrie 2011.
Juriul concursului va fi format din reprezentanți ai organizatorilor și specialiști în domeniu.
Vor fi acordate premii și mențiuni (I, II, III și două mențiuni pentru fiecare nivel de clasă - IX,  X,  XI), constând în  cărți și rechizite, dulciuri, excursii la munte.
Informații suplimentare se pot obține de la sediul Direcției Județene pentru Sport și Tineret  Bihor, de la dna consilier Daniela Băltățescu, tel. 0359/800.241/3, e-mail: danielabaltatescu@gmail.com.

Trimite email

miercuri, 21 octombrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!