Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La Mierlău, s-a sărbătorit „Ziua Armatei Române”

Marți, 25 octombrie,

La Mierlău, s-a sărbătorit „Ziua Armatei Române”

Astăzi (marți, 25 octombrie 2011), elevii claselor V-VIII, de la Școala din Mierlău, au sărbătorit „Ziua Armatei Române”, în prezența doamnei director Camelia Bocor, sub îndrumarea doamnelor prof. Câmpan Crinela și Călinescu Anca.

Doamna profesor Câmpan a explicat, prin intermediul unei prezentări în power point, dubla semnificație a zilei de 25 octombrie - Ziua Armatei Române și Ziua regelui Mihai I.
A urmat un scurt program artistic, constând în recitarea unor poezii închinate armatei – „Odă ostașilor români”, de Vasile Alecsandri, „Cântec ostășesc”, de George Coșbuc și poezia „Trăiască regele”, de Vasile Alecsandri, în cinstea zilei regelui Mihai I (de ziua sa de naștere, când regele a împlinit 90 de ani, fiind invitat în Parlamentul României).
De asemenea, au mai fost interpretate și alte cântece (patriotice): „Transilvanie frumoasă”, „Dac-am plecat Ardealule din tine”, „Scoală, române”, „Nimic în lume nu-i mai sfânt”. La final, elevii clasei a VIII-a au depus o coroană de flori la Troița închinată eroilor satului căzuți în războaie, în timp ce s-a intonat „Imnul eroilor”. (C. C.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La Mierlău, s-a sărbătorit „Ziua Armatei Române”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019