Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Slugă la doi stăpâni

Vineri, la Teatrul “Arcadia”

Slugă la doi stăpâni

Proiectul “Copiii pe scenă”, derulat de Forumul de Tineret pentru Integrare Europeană (F.T.I.E.), în parteneriat cu Teatrul de Copii din Viena (Das Wiener Kindertheater), își prezintă roadele.

Aseară (vineri, 2 noiembrie 2007), pe scena Teatrului de Stat pentru Copii și Tineret “Arcadia”, am vizionat, în premieră, piesa “Slugă la doi stăpâni”, de Carlo Goldoni, spectacol preluat de la Das Wiener Kindertheater, după producția realizată de Sylvia Rotter (în 2007).
“O reflectare în oglindă a spectacolului de la Viena”
Reprezentația de la “Arcadia” poartă pecetea artistică a trei actori profesioniști orădeni, Angela Tanko, Mona Erhan și Sorin Ionescu, care au deprins metoda dnei Sylvia Rotter, participând la cursurile domniei sale în capitala Austriei.
“ Spectacolul nostru de astă-seară, “Slugă la doi stăpâni”, este o reflectare în oglindă a spectacolului de la Viena”, ține să ne asigure Angela Tanko, în deschiderea conferinței de presă ce a precedat premiera. Tot de la actrița Teatrului de Stat (dar și din cuvâtul regizoarei Sylvia Rotter ) aveam să mai aflăm că în demersul său actoricesc, fondatorul și directorul Teatrului de Copii din Viena – dna Sylvia Rotter - “vrea să formeze oameni, nu actori”, și are materie primă suficientă, la cursuri sale participând peste 130 de copii. Prof. Ioan Micu - directorul Liceului Teoretic "Aurel Lazăr", în calitate de partener, s-a arătat încântat să găzduiască repetițiile actorilor orădeni, asigurând acel areal necesar în care copiii să se împlinească artistic. "E bine că există asemenea preocupări de a-i aduce pe făgașul culturii, iar noi asigurăm în școală spațiul pentru repetiții. Doamna Rotter a văzut condițiile în care se pregătesc copiii, spațiul în care se desfășoară repetițiile", a mai spus dl director. Dintre actorii Teatrului de Copii din Viena, câțiva au fost prezenți aseară, în sală, la premiera de la “Arcadia”, iar Ira Stephanie a participat și la conferința de presă. Tot la conferință l-am văzut pentru prima oară și pe Alexandru Weinberger Bara (Truffaldino, servitorul Beatricei) – un copil minunat în rolul principal (elev în clasa a VII-a la Liceul Pedagogic “Iosif Vulcan” din Oradea). Ceilalți actori orădeni: Paul Burcia, Anamaria Prescilia Popa, Andrada Ușvat, Anamaria Mihăieș, Remus Pop, Gabriel Mircea Nica, Lorena Luca, Simina Poinar, Andreas Șovrea, Raoul Muthu, Rebecca Papp, Ioana Anamaria Dudaș, Cătălin Filimon, Alexandra Varga, Denisa Andreea  Berce, Roxana Alina Berce și Alexandra Þenț sunt colegi cu Alexandru, la Pedagogic, ori elevi la Liceul Teoretic “Aurel Lazăr”, Colegiul Național “Mihai Eminescu”, precum și la școlile gimnaziale “Oltea Doamna”, “Octavian Goga” și ”Nicolae Bălcescu”.
Concepția regizorală, costumele, decorul și muzica, toate au fost preluate de la Teatrul de Copii din Viena. În capitala Austriei, premiera a avut loc în 7 septembrie 2007, la Studioul  Moliere din Viena.
Să mai spunem că acest nou proiect vine după proiectul de succes din 2006 - “Teatru pentru tineri, Shakespeare pentru toți”, în cadrul căruia a fost prezentat spectacolul “Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, vizionat de peste o mie de  persoane. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Slugă la doi stăpâni .     

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 29 septembrie 2020