Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internațională a Bibliotecii Școlare

La Gurbediu a fost marcată

Ziua Internațională a Bibliotecii Școlare

Ultima săptămână din octombrie a adus pentru elevii Școlii cu clasele I-VIII din Gurbediu organizarea unor activități cu caracter instructiv-educativ și distractiv.

Astfel, joi, 27 octombrie 2011, elevii claselor gimnaziale au participat cu mult interes la activitatea dedicată cărților și cuvântului tipărit, organizată de prof. Lavinia Floruț, Daniela Ciorba și Ioana Ghiț. Cu acest prilej, a fost marcată „Ziua Internațională a Bibliotecii Școlare”, sub genericul „Prietena mea – biblioteca”. Doamna prof. Daniela Ciorba a prezentat istoria scrisului universal, începând cu scrierile cuneiformă și hieroglifică, precum și alfabetul latin și cel grec.
Expunerea doamnei profesor a fost însoțită de imagini sugestive prezentate în power point, după care elevii au rezumat ultima carte citită. Câte un reprezentant din fiecare clasă a fost prezent în fața asistenței cu câte o recitare dedicată cărții. În fraze frumoase, bine alese, elevii Ștefania Dejeu, Florin Hodiș, Alex Laza, Claudia Ciuciu și Ștefan Pafca au prezentat lecturile citite, apreciate de doamna profesor de limba și literatura română Lavinia Floruț.
Din inițiativa domnișoarei prof. Ioana Ghiț a fost vernisată o expoziție interesantă cuprinzând zeci de semne de carte confecționate de către elevi, din hârtie colorată, panglici, cartoane și diferite accesorii. La final, protagoniștii manifestării au fost premiați cu diplome, ca o recunoaștere a efortului depus și o cinstire adusă cărții, lecturii, autorilor și cititorilor. (Lavi F.)

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 februarie 2020