Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Simpozionul „Creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii”

Vineri, la Universitatea AGORA

Simpozionul „Creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii”

Centrul de informare europeană EuropeDIRECT Universitatea AGORA Oradea Nord-Vest a organizat vineri, 28 noiembrie 2011, în sala albastră a Universității, Simpozionul „Creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii”.

Evenimentul a avut ca obiectiv informarea publicului larg despre strategia de creștere economică Europa 2020. Pentru a oferi informații despre politica europeană de ocupare a forței de muncă, dna Daciana Nica, director adjunct AJOFM Bihor, a prezentat participanților misiunea Eures, precum și informații legate de căutarea unui loc de muncă în Uniunea Europeană.
În cadrul simpozionului a avut loc o sesiune de dezbateri Agora cetățenilor, în care voluntarii centrului au prezentat moțiuni pentru rezoluții pentru a fi trimise Parlamentului European. Moțiunile au fost elaborate pe teme de actualitate referitoare la obiectivele Europa 2020. În urma dezbaterilor moțiunile au fost supuse la vot, urmând ca acestea să fie cuprinse într-o broșură europeană distribuită publicului larg.
Simpozionul s-a bucurat de prezența unui mare număr de participanți, printre care studenți ai Universității, cadre didactice, funcționari ai instituțiilor descentralizate din județul Bihor, persoane în căutarea unui loc de muncă șamd. Invitați de onoare, funcționari diplomatici din Azerbaijan și Kazakhstan prezenți în Universitatea AGORA prin intermediul Institutului Diplomatic Român. (Alina Angela Manolescu)

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021