Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Halloween party la Grădinița nr. 55

Zorro a făcut legea!

Halloween party la Grădinița nr. 55

Deși e o sărbatoare păgână, poporul român pare s-o fi adoptat cu dragă inimă, iar ritualurile necesare manifestării ei iau proportii din ce în ce mai mari.

Nu pentru că am fi un popor păgân, Doamne ferește,ci probabil pentru că și la noi, românii creștini, există o sărbătoare aproximativ echivalentă sărbătorii ,,Halloween-ului”. Semnificația poate nu e la fel de sinistră, pentru că noi sărbătorim ,,Ziua morților” (pe 1 noiembrie), iar obiceiurile noastre sunt în cinstea celor adormiți (se duc candele, lumânări, coroane și flori la morminte) și nicidecum nu simbolizează trezirea duhurilor rele și nu au nevoie nici de o gamă atât de largă de ,,obiecte simbolice” (dovlecei, măști fioroase, vrăjitoare, stafii și duhuri etc).
Păstrând proporțiile și accesibilizând conținutul și semnificația sărbătorii ,,Halloween-ului”, copiii de la Grădinița nr. 55 din Oradea, grupa mare engleză, s-au pregătit în cele două zile de după vacanță, să dea o ,,Halloween party” în toată regula și cu toate cele necesare unei petreceri: dovleci sculptați, decor cu stafii, spirite sinistre și vrăjitoare pe mătură, măști, care de care mai sofisticate, dar și fioroase în același timp (Zorro, vrăjitoare rele, zâne, lilieci, dar și Scufița Roșie, prințese rătăcite, pisici negre, schelete și stafii). N-au lipsit din „arsenal” nici dulciurile care au energizat petrecăreții: bomboane, biscuiți, napolitane și suc din belșug.
,,Trick or treat”
Toate fiind pregătite, pe la ora 10 a zilei de marți, 1 noiembrie 2011, am pornit muzica și a început dansul. Un dans foarte antrenant, întrerupt din când în când de câte o melodie mai lentă, pe care costumații formau perechi de câte doi și dansau un dans de relaxare. În jurul orei 11, am luat un coș cu bombonele și niște flacoane cu suc și am pornit a colinda prin grădiniță. Deși spuneam ,,Trick or treat”, tot noi eram cei care cu generozitate ofeream bombonele și suc. Am făcut și o mică paradă a costumelor la copiii de la celelalte grupe, aceștia fiind foarte impresionați de frumusețea măștilor.
Pe la 11.30, i-am invitat și pe copiii de la grupa mijlocie engleză să danseze cu noi, să servească dulciuri și să ne țină isonul la distracție. Pe la 11.50, ne-am întins pe covor, resursele de energie fiind cam epuizate, și am primit fiecare câte o fișă  de Halloween. Am numărat dovleci, stafii și pisici negre, le-am grupat, am scris cifra corespunzătoare mulțimilor și apoi le-am colorat.
A urmat masa de prânz, somnul de amiază, iar de la ora 15 până la plecarea acasă am continuat să petrecem în același spirit al sărbătorii de Halloween. Bucuroși și obosiți ne-am întors acasă păstrând în suflet o fărâmă de fericire, dar și ideea cum că Halloween-ul n-ar fi o sărbătoare atât de fioroasă și sinistră cum se spune. Doar am dansat, ne-am ospătat, ne-am costumat și ne-am distrat atât de bine! (Filip Larisa & Aldea Ioana)

Trimite email

miercuri, 11 decembrie 2019