Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
24 septembrie 2022
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022)
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”

.................
Elevii români au obținut două medalii de aur, patru de argint, una de bronz și o mențiune specială în cadrul Olimpiadei Europene de Informatică pentru Juniori (EJOI 2022), după cum anunță Societatea pentru Excelență și Performanță în Informatică (SEPI), care pregătește olimpicii români pentru competiții la informatică, într-o postare pe Facebook.
,,Rămânem singura țară care obține medalie de aur la fiecare ediție desfășurată”, anunță profesorii antrenori ai copiilor.
Peste 170 de concurenți din 132 de țări au participat la acest eveniment găzduit de Ucraina, în format online. Olimpicii români au participat din București, de la un centru care le-a asigurat tehnologia pentru a putea rezolva problemele de concurs. Potrivit regulilor de concurs, participanții sunt născuți după 31 decembrie 2006.
Olimpiada s-a desfășurat din 19 septembrie și urmează să se închidă mâine, 25 septembrie, cu o ceremonie specială, desfășurată (tot) online. Elevii au avut de rezolvat probleme pe 20 și pe 22 septembrie. Pe 19, luni, în prima zi, au avut o sesiune de familiarizare cu mediul de concurs.
Iată premiile obținute, după cum notează SEPI:
Savu Ștefan Cătălin, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de aur
Voicu Mihai Valeriu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de aur
Chenglin Shang, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de argint
Rebengiuc Mircea, C.N. de Informatică ,,Tudor Vianu”, București – medalie de argint
Dumitru Alexandru, C.N. ,,I.L. Caragiale” / Centrul Județean de Excelență Ploiești – medalie de argint
Dima Alexandru, Școala Gimnazială Internațională ,,Spectrum”, Cluj Napoca – medalie de argint
Guba Daniel, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – medalie de bronz
Mateescu Alexandru, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – mențiune de onoare
Team Leader a fost Bunget Mihai de la C.N. ,,Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu, iar Deputy Leader – Iordache Ioan-Bogdan de la Universitatea București.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 septembrie
Premierul Nicolae Ciucă a propus programul „O carte pe an pentru fiecare elev”, pe modelul „Cornul și laptele”, dar a declarat că scopul este să ajungă „mai multă carte românească în școli și în biblioteci”

Premierul Nicolae Ciucă ia ca model programul „Cornul și laptele” – proiect european implementat din perioada guvernului Adrian Năstase, dinainte de aderarea la Uniunea Europeană, prin care elevii primesc zilnic produse de panificație și lactate – și propune și el un program numit „O carte pe an pentru fiecare elev”. Anunțul a fost făcut după o întâlnire pe care Ciucă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, au avut-o cu „oamenii de cultură – academicieni, profesori, editori, bibliotecari, autori de carte românească”, potrivit mesajului publicat de Guvern. În fapt, printre acești „oameni de cultură” sunt personaje extrem de controversate, după cum scrie G4Media.ro

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
2 septembrie 2022
Părinții pot intra în școli și grădinițe, luni, la festivitățile de la începutul cursurilor anului școlar, anunță Ministerul Educației, care combate o „știre falsă” lansată pe rețelele de socializare

Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar, transmite ministrul Educației într-un mesaj pe Facebook. Sorin Cîmpeanu începe mesajul cu #CombatemFakeNews și precizează că „Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar”.
„Părinții au acces în unitățile de învățământ la festivitățile care marchează începerea cursurilor noului an școlar! Informația potrivit căreia Ministerul Educației a emis o decizie restrictivă este falsă”, scrie ministrul Cîmpeanu în mesajul citat.
„Ministerul Educației și Ministerul Sănătății nu descurajează în niciun fel prezența familiilor la deschiderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât marea majoritate a evenimentelor de acest tip se organizează în spații deschise”, mai transmite acesta.
Într-un alt mesaj ministrul scrie că „luni, 5 septembrie, milioane de copii și tineri vor intra pe porțile grădinițelor, școlilor și liceelor din România. După doi ani de restricții, de data aceasta bucuria primei zile de școală va putea fi împărtășită din nou și de părinți și bunici.
Am convingerea că toți directorii de unități de învățământ înțeleg importanța deschiderii către comunitate și a implicării familiei în educația copiilor și tinerilor, încă din prima zi de școală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
29 august 2022
Premierul Ciucă pasează la consiliile județene și Ministerul Educației problema transportului elevilor care nu poate fi decontat: Vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie
Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR) și Ministerul Educației ,,vor găsi o soluție până la sfârșitul lunii septembrie”, spune premierul Nicolae Ciucă în privința transportului elevilor care, în fapt, nu le poate fi decontat integral elevilor, așa cum este prevăzut în lege. Problema decontării navetei școlare exista și acum un an când ministrul Cîmpeanu afirma că ,,Din păcate, oricât mi-aș dori, nu există soluții miraculoase”.

Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Grădinița Creștină „Emanuel” – la 15 ani

Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Joi seara (3 noiembrie 2011), copiii și educatoarele Grădiniței Creștine „Emanuel” din Oradea au avut parte de o manifestare specială în cadrul Bisericii Baptiste Emanuel.

În superba Casă a lui Dumnezeu, orga îți dărea fiori, înălțându-te la ceruri. Cântecele interpretate la unison de întreaga asistență aveau menirea de a răscoli sufletele și a le înălța către Domnul. Rugăciunea și tot ritualul religios al unei seri de joi au contribuit la crearea unui cadru de binecuvântată sărbătoare. Mesajele transmise de frații pastori au sensibilizat profund, cuvintele lor de învățătură s-au constituit într-o adevărată cuminecătură purificatoare pentru a putea primi harul lui Dumnezeu.
„Sărbătorim 15 ani de binecuvântări, de muncă, de educație. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate acestea!” (a rostit fratele pastor Petre Vidu), apoi i-a salutat pe toți cei prezenți: părinți și distinși invitați, reprezentanți ai Primăriei, Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică și Finanțelor Publice, educatoare de la alte grădinițe și foști absolvenți ai grădiniței...
Mesajul directorului adjunct al Liceului Teologic Baptist „Emanuel”, dl Iosif Curta și ale celorlalți doi frați pastori Dorin Hnatiuc și Cosmin Marc au fost direcționate înspre iubirea și slujirea lui Dumnezeu, fiind subliniată responsabilitatea pe care o au părinții în a fi călăuze vrednice pe calea spre împărăția lui Dumnezeu, modele de iubire și înțelepciune pentru ca în fiecare casă, dar și la grădiniță să fie cinstit așa cum se cuvine bunul Dumnezeu. Lui i-au adus mulțumiri și i-au înălțat cântece de slavă și membrii grupului de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a de la liceul „Emanuel”, absolvenți ai grădiniței.
15 ani de binecuvântări
La rândul său, directorul Grădiniței Creștine „Emanuel”, dra Violeta Moțoc, a mulțumit părinților, conducerii liceului și bisericii pentru sprijinul acordat și grija părintească manifestată în cei 15 ani de existență a grădiniței. Prezentarea grădiniței, a principalelor activități și momente ale celor 15 ani, s-a făcut prin intermediul unui film deosebit de sugestiv și cuprinzător care a putut fi urmărit pe marele ecran și pe monitoarele din sală. În programul celor patru grupe de copii: mică, mijlocie, mare și pregătitoare, îndrumate de prof. Violeta Moțoc, Marta Cadar, Estera Simuțiu, Diana Pentie și dra profesor de muzică (pian) Izabela Peter, prin versete și psalmi, copiii au adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toată învățătura și toate binecuvântările primite zi de zi. Cu mesaje asemănătoare au venit la ceas aniversar și liceenii prezenți, reprezentanții absolvenților de grădiniță, un tătic și o mămică, ei reprezentând părinții care au avut copii în grădiniță. După programul propriu-zis al celor mici și drăgălași, cuminți și răbdători, fratele pastor coordonator Dorin Hnatiuc a revenit cu un cuvânt de învățătură, adresat părinților și bunicilor, tuturor creștinilor, de a fi păstori vrednici, slujitori ai lui Dumnezeu, cu dragoste și înțelegere față de cei mici, dar și față de aproapele. S-a subliniat încă o dată valoarea educativă a Bibliei, valoarea și importanța educației primite de copii în grădiniță, dar și modelele vii ale părinților, care trebuie să fie demne de laudă, pentru a fi bine primite de bunul Dumnezeu.(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (100 de poze), accesați Galeria foto: Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 29 septembrie 2022