Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Grădinița Creștină „Emanuel” – la 15 ani

Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Joi seara (3 noiembrie 2011), copiii și educatoarele Grădiniței Creștine „Emanuel” din Oradea au avut parte de o manifestare specială în cadrul Bisericii Baptiste Emanuel.

În superba Casă a lui Dumnezeu, orga îți dărea fiori, înălțându-te la ceruri. Cântecele interpretate la unison de întreaga asistență aveau menirea de a răscoli sufletele și a le înălța către Domnul. Rugăciunea și tot ritualul religios al unei seri de joi au contribuit la crearea unui cadru de binecuvântată sărbătoare. Mesajele transmise de frații pastori au sensibilizat profund, cuvintele lor de învățătură s-au constituit într-o adevărată cuminecătură purificatoare pentru a putea primi harul lui Dumnezeu.
„Sărbătorim 15 ani de binecuvântări, de muncă, de educație. Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate acestea!” (a rostit fratele pastor Petre Vidu), apoi i-a salutat pe toți cei prezenți: părinți și distinși invitați, reprezentanți ai Primăriei, Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică și Finanțelor Publice, educatoare de la alte grădinițe și foști absolvenți ai grădiniței...
Mesajul directorului adjunct al Liceului Teologic Baptist „Emanuel”, dl Iosif Curta și ale celorlalți doi frați pastori Dorin Hnatiuc și Cosmin Marc au fost direcționate înspre iubirea și slujirea lui Dumnezeu, fiind subliniată responsabilitatea pe care o au părinții în a fi călăuze vrednice pe calea spre împărăția lui Dumnezeu, modele de iubire și înțelepciune pentru ca în fiecare casă, dar și la grădiniță să fie cinstit așa cum se cuvine bunul Dumnezeu. Lui i-au adus mulțumiri și i-au înălțat cântece de slavă și membrii grupului de liceeni din clasele a XI-a și a XII-a de la liceul „Emanuel”, absolvenți ai grădiniței.
15 ani de binecuvântări
La rândul său, directorul Grădiniței Creștine „Emanuel”, dra Violeta Moțoc, a mulțumit părinților, conducerii liceului și bisericii pentru sprijinul acordat și grija părintească manifestată în cei 15 ani de existență a grădiniței. Prezentarea grădiniței, a principalelor activități și momente ale celor 15 ani, s-a făcut prin intermediul unui film deosebit de sugestiv și cuprinzător care a putut fi urmărit pe marele ecran și pe monitoarele din sală. În programul celor patru grupe de copii: mică, mijlocie, mare și pregătitoare, îndrumate de prof. Violeta Moțoc, Marta Cadar, Estera Simuțiu, Diana Pentie și dra profesor de muzică (pian) Izabela Peter, prin versete și psalmi, copiii au adus laudă și mulțumire lui Dumnezeu pentru toată învățătura și toate binecuvântările primite zi de zi. Cu mesaje asemănătoare au venit la ceas aniversar și liceenii prezenți, reprezentanții absolvenților de grădiniță, un tătic și o mămică, ei reprezentând părinții care au avut copii în grădiniță. După programul propriu-zis al celor mici și drăgălași, cuminți și răbdători, fratele pastor coordonator Dorin Hnatiuc a revenit cu un cuvânt de învățătură, adresat părinților și bunicilor, tuturor creștinilor, de a fi păstori vrednici, slujitori ai lui Dumnezeu, cu dragoste și înțelegere față de cei mici, dar și față de aproapele. S-a subliniat încă o dată valoarea educativă a Bibliei, valoarea și importanța educației primite de copii în grădiniță, dar și modelele vii ale părinților, care trebuie să fie demne de laudă, pentru a fi bine primite de bunul Dumnezeu.(Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze (100 de poze), accesați Galeria foto: Cântece de laudă și mulțumire lui Dumnezeu!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 16 mai 2021