Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Let”s have fun on Halloween!

La Ciumeghiu și Ghiorac

Let”s have fun on Halloween!

Halloweenul este una dintre cele mai vechi sărbători, originile ei găsindu-se cu mii de ani în urmă.

Sărbătoarea pe care o cunoaștem sub numele de Halloween a fost influențată, de-a lungul secolelor, de numerorase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul de la Samhain, iar la creștini, Sărbătoarea tuturor sfinților sau a tuturor sufletelor.
Se spune că în noaptea de Halloween, cea sărbătorită în fiecare an în întreaga lume, pe 31 octombrie, spiritele celor care au murit se întorc pe pământ în căutarea unor corpuri vii pentru a le poseda pe perioada anului următor. Firește că cei vii nu doresc să fie posedați și astfel în noaptea de 31 octombrie se îmbracă în diverse costume și organizează petreceri gălăgioase, încercând să sperie spiritele care vin în cautarea lor.
Pare o sărbătoare păgână prin manifestări și totuși a fost acceptată de biserică, iar în zilele noastre este celebrată pe toate continentele lumii.
Și elevii de la Școala cu clasele I-VIII din Ciumeghiu și cei de la Școala cu clasele I-VIII din Ghiorac s-au gândit să celebreze cum se cuvine sărbătoarea de Halloween. Astfel, sub îndrumarea dnei profesor de limba engleză Mihaela Cuibuș, elevii au organizat o expoziție de măști și costume specifice și un concurs de cioplit dovleci (jack-o-lantern). Juriul, alcătuit din dna director, profesor Simuț Florica și profesorii Supărare Elena, Barbuș Mariana, Butișcă Loredana, Goina Aurica, Benedekfy Monika, Ambruș Cristian și Sasu Cosmin, a apreciat originalitatea, premiile constând în diplome și dulciuri pentru participanți. Concursul a fost urmat de o petrecere menită să sperie toate fantomele de Halloween (Mihaela Cuibuș)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Let”s have fun on Halloween!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019