Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Rolul dialogului social în promovarea incluziunii sociale active

Vineri, prima întâlnire

Rolul dialogului social în promovarea incluziunii sociale active

Proiectul se include în Programul Operațional Sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, editor Asociația CRIES (Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare) Timișoara,în parteneriat cu Platforma Europeană IRIS, Institutul Intercultural Timișoara, Asociația Serviciul Apel și Asociația Reper 21 din București și sunt cuprinse opt orașe din țară, printre care și Oradea.

Coordonatorul proiectului pentru orașul nostru este Adina Pătroc - consilier ASCO. Proiectul este co-finanțat prin Fondul Social European și este prevăzut să se deruleze la nivel național, în perioada august 2010 - iulie 2013.
Se urmărește promovarea conceptului de teritoriu de coresponsabilitate, concept inovativ propus de către Consiliul Europei 2007. Timișoara a fost primul oraș din Europa Centrală și de Vest care a fost implicat în dezvoltarea acestui demers, prin construirea indicatorilor de bunăstare în colaborare cu cetățenii. Grupul țintă este format din 120 de persoane și organizațiile lor, personal al societății civile, personal al partenerilor sociali, personal al membrilor pactelor regionale pentru ocuparea forței de muncă și incluziune socială, personal al camerelor de comerț și industrie, personal al fermierilor și meseriașilor.
Principalele activități prevăzute în cadrul proiectului sunt: 1. Dezvoltarea unei Platforme Naționale a Grupurilor Locale de Acțiune în Domeniul Incluziunii sociale 2.Formarea a 40 de persoane în vederea implementării metodologiei de elaborare a Planurilor Locale de Incluziune Socială 3.Dezvoltarea a opt Planuri de Incluziune Socială 4.Elaborarea unui portofoliu de bune practici în domeniul incluziunii sociale 5.Organizarea de schimburi de experiență în domeniul sus-amintit 6.Elaborarea unui număr de opt proiecte inovative în domeniul incluziunii sociale 7.Personal din opt organizații ale societății civile va beneficia de un număr de 640 de ore de consultanță și mentoring în elaborarea și implementarea de proiecte în domeniul incluziunii sociale.
Prima întâlnire cu grupul de cadre didactice din Oradea a avut loc în 28 octombrie 2011. A fost constituit din dascăli de la Liceul de Artă, creșe și grădinițe. Remarc aici prezența voluntarilor de la Centrul Unic de Voluntariat de pe lângă ASCO-Educ., Cati Grecu de la Grădinița nr. 41 Oradea și Floare Bernad de la Grădinița nr. 45 – „Ion Creangă” Oradea, care răspund prezent de fiecare dată. (A. P.)

Trimite email

duminică, 29 martie 2020