Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

„Pâine pentru viață”

Fundația „Încrederea”

„Pâine pentru viață”

Fundația „Încrederea” continuă programul „Pâine pentru viață” care constă în distribuția de pâine gratuit în zilele de luni și joi, de la ora 13, în fiecare săptămâna pentru persoanele defavorizate.

Momentan distribuim pâine la 40 de persoane, dar vrem ca pe perioada acestei ierni mult mai multe persoane din Oradea (aproximativ 100). Persoanele care sunt la limita subzistenței, și din cauza facturilor la încălzire, întreținere, chirii, nu mai pot face față să își cumpere „Pâinea cea de toate zilele”, să ne contacteze pentru a intra în programul nostru. În general oamenii care și-au pierdut serviciul și nu mai au nici o sursă de venit sau pensionarii cu pensii mici sunt cei care apelează la noi pentru a intra în program. Persoanele cu mulți copii, de asemenea, ne contactează pentru a le asigura hrana copiilor lor. Avem persoane (peste 50 de ani) singure, care au lucrat o viață întreagă, au fost disponibilizați și ne spun că la această vârstă nu îi mai angajează nimeni și nici nu pot intra în pensie. Din cauza chiriilor și a vieții deosebit de grea, apelează la serviciile noastre.
Ceea ce am remarcat noi e că oamenii din proiect vin la sediul fundației pentru pâine și cu jumătate de oră mai devreme, alții chiar și cu o oră pentru a fi siguri că vor primi pâinea, chiar dacă pâinea,  oricum le e asigurată, ceea ce presupune că există în ei o frică pentru ziua de mâine.
Proiectul se adresează persoanelor care întâmpină în această perioadă probleme financiare în a-și asigura hrana de zi cu zi (sunt persoane fără venit sau persoane care folosesc venitul obținut pentru a-și plăti utilitățile (căldura, apa, curentul), fie își cumpără medicamente pe banii din pensia primită, astfel că nu le mai ajung banii pentru a-și cumpăra hrana de zi cu zi.  
Scopul acestui program este de a le asigura „pâinea de zi cu zi” persoanelor care întâmpină dificultăți financiare în acest sezon de iarnă. 
Ne pot contacta persoanele care realmente nu își pot asigura pâinea și au un venit pe membru de familie până la 200 de lei, cei care doresc să intre în program sa ne contacteze la sediul Fundației „Încrederea” (str. Cuza Vodă nr. 22, ap. 5), în zilele de luni și joi, de la ora 13 sau în fiecare zi la numerele de telefon 0765/341.665 sau 0771/708.778. (Ioan RADU)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Pâine pentru viață”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 2 decembrie 2020