Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Pâine pentru viață”

Fundația „Încrederea”

„Pâine pentru viață”

Fundația „Încrederea” continuă programul „Pâine pentru viață” care constă în distribuția de pâine gratuit în zilele de luni și joi, de la ora 13, în fiecare săptămâna pentru persoanele defavorizate.

Momentan distribuim pâine la 40 de persoane, dar vrem ca pe perioada acestei ierni mult mai multe persoane din Oradea (aproximativ 100). Persoanele care sunt la limita subzistenței, și din cauza facturilor la încălzire, întreținere, chirii, nu mai pot face față să își cumpere „Pâinea cea de toate zilele”, să ne contacteze pentru a intra în programul nostru. În general oamenii care și-au pierdut serviciul și nu mai au nici o sursă de venit sau pensionarii cu pensii mici sunt cei care apelează la noi pentru a intra în program. Persoanele cu mulți copii, de asemenea, ne contactează pentru a le asigura hrana copiilor lor. Avem persoane (peste 50 de ani) singure, care au lucrat o viață întreagă, au fost disponibilizați și ne spun că la această vârstă nu îi mai angajează nimeni și nici nu pot intra în pensie. Din cauza chiriilor și a vieții deosebit de grea, apelează la serviciile noastre.
Ceea ce am remarcat noi e că oamenii din proiect vin la sediul fundației pentru pâine și cu jumătate de oră mai devreme, alții chiar și cu o oră pentru a fi siguri că vor primi pâinea, chiar dacă pâinea,  oricum le e asigurată, ceea ce presupune că există în ei o frică pentru ziua de mâine.
Proiectul se adresează persoanelor care întâmpină în această perioadă probleme financiare în a-și asigura hrana de zi cu zi (sunt persoane fără venit sau persoane care folosesc venitul obținut pentru a-și plăti utilitățile (căldura, apa, curentul), fie își cumpără medicamente pe banii din pensia primită, astfel că nu le mai ajung banii pentru a-și cumpăra hrana de zi cu zi.  
Scopul acestui program este de a le asigura „pâinea de zi cu zi” persoanelor care întâmpină dificultăți financiare în acest sezon de iarnă. 
Ne pot contacta persoanele care realmente nu își pot asigura pâinea și au un venit pe membru de familie până la 200 de lei, cei care doresc să intre în program sa ne contacteze la sediul Fundației „Încrederea” (str. Cuza Vodă nr. 22, ap. 5), în zilele de luni și joi, de la ora 13 sau în fiecare zi la numerele de telefon 0765/341.665 sau 0771/708.778. (Ioan RADU)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Pâine pentru viață”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 13 decembrie 2019