Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Învățarea prin experiență

La Școala Experiențelor de la Sovata

Învățarea prin experiență

O clasă de la Școala nr. 16 din Oradea și două de la Liceul Teoretic German „Friedrich Schiller” din Oradea au participat, în perioada 27-30 octombrie 2011, au participat la proiectul „Școala experiențelor” lansat la Centrul Internațional de Tineret Outward Bound din Sovata.

Elevii din a VI-a B de la Școala nr. 16 au fost însoțiți de prof. Anca Bulc, iar cei din clasele a V-a și a VI-a A de la liceul german, de prof. Kovacs Hajnalka și prof. Petruc Sandra.
Știai că învățatul poate fi interesant, distractiv și provocator?
Pentru noi sigur a fost!
La cursurile Outward Bound am aflat lucruri pe care nici nu știați că nu le știți: despre natură, despre colegii, dar mai ales despre tine însuți! Așadar am acceptat, deci noua și marea provocare: învățarea prin experiență! Am acceptat provocarea  trainerilor foarte bine pregătiți (aveam noi să descoperim), astfel am avut parte de o excursie școlară la superlativ. Programul Școala experiențelor pe lângă o experiență de neuitat ne-a dezvoltat următoarele competențe și abilități: încrederea în sine, toleranța, comunicarea, capacitatea de a lua decizii, asumarea responsabilității, spiritul de inițiativă, perseverența, lucrul în echipă. Activitățile la care am participat în programe: expediții (în care am învățat practic să utilizăm busola, să citim o hartă, parcurgerea unui traseu montan, cățărare pe stâncă și în grădina de corzi (Grădina de corzi a cuprins elemente cum ar fi: Scara lui Iacob, Peretele de cățărat, Tiroliană), coborâri cu coarda (rapel), căutarea unei comori în Băile Sovata,  exerciții și jocuri interactive. Aceste experiențe alături de multe altele au dus la cunoașterea mai bună între colegi, dezvoltarea solidarității și conlucrării, dezvoltarea unui spirit puternic de echipă. Învățarea prin experiență a mai avut și rolul de a ne dezvolta capacitatea de a-i înțelege mai bine pe ceilalți și a te face înțeles de alții. Secretul lucrului în echipă,  aveam să descoperim noi, este comunicarea deschisă între membrii grupului: expunerea părerilor, discutarea ideilor, comunicarea exactă a informațiilor. S-a pus accentul pe elaborarea unor strategii, pe planificare, execuție minuțioasă prin proiecte de învățare. Nu a fost nevoie de nici o experiență anterioară pentru participarea la activități! Bineînțeles să nu uităm și de vizitarea salinei de la Praid. (Anca Bulc)

Trimite email

duminic, 25 august 2019