Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

GOGA premiată – deci mai puternică

Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari!

GOGA premiată – deci mai puternică

Nicolae Iorga spunea că „Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate să înveți”.
Colegiul Național „Octavian Goga”– Marghita a ÎNVĂÞAT, deci să învețe că nu e destul să știe, ci trebuie să și aplice, că nu e destul să vrea, ci trebuie să și facă!

Și ...... a făcut. A aplicat. A promovat tot ceea ce înseamnă implicare autentică în viața comunității, a dat un nou sens educației, un nou rol școlii, a deschis orizonturile elevilor, a reușit să-i încurajeze, să fie activi și implicați, le-a descoperit talentele și i-a ajutat să le îmbogățească.
Cum? Prin ceea ce știe să facă ȘCOALA cel mai bine: prin educație. Educația non-formală mai exact, cu ajutorul căreia elevi și profesori deopotrivă au pus în aplicare mai multe campanii, proiecte de ecologie sau umanitare dintre care amintim:  campania „Drogurile - un pericol social pentru adolescenți”, care face parte dintr-o serie de patru campanii reluate o dată la patru ani (printre care și Campania de educație sexuală, Educația pentru sănătate, Campania anti –violență); parcul Goga între educație și relaxare (realizat printr-o finanțare a OMV PETROM prin proiectul „Þara lui Andrei”); proiectul educațional „Cu Moș Crăciun în jurul lumii”; proiectul educațional Eco-școala; proiectul internațional de educație pentru orientarea în carieră Job Shadow Day, printr-o colaborare cu Junior Achievement România. De asemenea, din sponsorizări, s-a reușit realizarea unui laborator lingvistic dotat cu laptop, video-proiector și sistem audio. La toate acestea se adaugă rezultatele deosebite ale elevilor la concursuri și olimpiade școlare: școala noastră se mândrește cu medalia de argint obținută la Concursul Internațional InfoMatrix, cu premiul II la etapa națională a Concursului de proiecte informatice InfoMatrix, cu mențiuni la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, la Olimpiada națională a Sportului Școlar, locul II la Concursul național de muzică; de asemenea, cu participări la etapele naționale ale olimpiadelor de Matematică și Fizică, și cu rezultate foarte multe și foarte bune la etapele județene ale olimpiadelor: 23 de premii I, 10 premii II, 15 premii III și 34 de mențiuni.
O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU!
Rezultatul? O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU.
PREMIUL II (constând în 10.000 de euro), acordat de Fundația Dinu Patriciu – în cadrul Galei Premiilor în Educație la secțiunea „Școala anului”. Premiu pentru care, C.N. „O. GOGA” – Marghita a reușit (după cum s-a menționat anterior) să îndeplinească toate condițiile cerute de către Fundație (și verificate de altfel de către o comisie desemnată) și anume: prezentarea a cel puțin două proiecte educaționale implementate la nivelul întregii școli în anul școlar 2010 - 2011, asigurarea egalității de șanse și a incluziunii sociale în școală / comunitate, asigurarea unui cadru pentru dialogul permanent cu părinții și comunitatea, oportunități create pentru elevi (CDS, proiecte educaționale, laboratoare, bibliotecă), obținerea și utilizarea în mod substanțial a resurselor materiale din sponsorizări, din proiecte de finanțare, din 2% .
 Astfel că pe 2 noiembrie 2011, un juriu format din personalități de marcă ale societății civile, ale mediului de business, din mass-media sau din sectorul public, ne-a premiat școala, ne-a apreciat și ne-a prezentat drept model de bune practici; școala care pregătește o nouă generație de oameni voloroși.
Ne-au premiat, au premiat educația, deci NE-AU făcut mai puternici! Simona Stoianovici
În foto: domnul director Marcel Emil SAS, între două doamne: prof. Simona SARCA - director adjunct (în dreapta) și prof. Margareta POP - consilier educativ (în stânga).
P.S. Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari! Ovidiu Dan

Trimite email

joi, 24 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!