Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

GOGA premiată – deci mai puternică

Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari!

GOGA premiată – deci mai puternică

Nicolae Iorga spunea că „Școala cea mai bună e aceea în care înveți înainte de toate să înveți”.
Colegiul Național „Octavian Goga”– Marghita a ÎNVĂÞAT, deci să învețe că nu e destul să știe, ci trebuie să și aplice, că nu e destul să vrea, ci trebuie să și facă!

Și ...... a făcut. A aplicat. A promovat tot ceea ce înseamnă implicare autentică în viața comunității, a dat un nou sens educației, un nou rol școlii, a deschis orizonturile elevilor, a reușit să-i încurajeze, să fie activi și implicați, le-a descoperit talentele și i-a ajutat să le îmbogățească.
Cum? Prin ceea ce știe să facă ȘCOALA cel mai bine: prin educație. Educația non-formală mai exact, cu ajutorul căreia elevi și profesori deopotrivă au pus în aplicare mai multe campanii, proiecte de ecologie sau umanitare dintre care amintim:  campania „Drogurile - un pericol social pentru adolescenți”, care face parte dintr-o serie de patru campanii reluate o dată la patru ani (printre care și Campania de educație sexuală, Educația pentru sănătate, Campania anti –violență); parcul Goga între educație și relaxare (realizat printr-o finanțare a OMV PETROM prin proiectul „Þara lui Andrei”); proiectul educațional „Cu Moș Crăciun în jurul lumii”; proiectul educațional Eco-școala; proiectul internațional de educație pentru orientarea în carieră Job Shadow Day, printr-o colaborare cu Junior Achievement România. De asemenea, din sponsorizări, s-a reușit realizarea unui laborator lingvistic dotat cu laptop, video-proiector și sistem audio. La toate acestea se adaugă rezultatele deosebite ale elevilor la concursuri și olimpiade școlare: școala noastră se mândrește cu medalia de argint obținută la Concursul Internațional InfoMatrix, cu premiul II la etapa națională a Concursului de proiecte informatice InfoMatrix, cu mențiuni la etapa națională a Olimpiadei de Fizică, la etapa națională a Olimpiadei de Religie Ortodoxă, la Olimpiada națională a Sportului Școlar, locul II la Concursul național de muzică; de asemenea, cu participări la etapele naționale ale olimpiadelor de Matematică și Fizică, și cu rezultate foarte multe și foarte bune la etapele județene ale olimpiadelor: 23 de premii I, 10 premii II, 15 premii III și 34 de mențiuni.
O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU!
Rezultatul? O extraordinară muncă în echipă și un binemeritat PREMIU.
PREMIUL II (constând în 10.000 de euro), acordat de Fundația Dinu Patriciu – în cadrul Galei Premiilor în Educație la secțiunea „Școala anului”. Premiu pentru care, C.N. „O. GOGA” – Marghita a reușit (după cum s-a menționat anterior) să îndeplinească toate condițiile cerute de către Fundație (și verificate de altfel de către o comisie desemnată) și anume: prezentarea a cel puțin două proiecte educaționale implementate la nivelul întregii școli în anul școlar 2010 - 2011, asigurarea egalității de șanse și a incluziunii sociale în școală / comunitate, asigurarea unui cadru pentru dialogul permanent cu părinții și comunitatea, oportunități create pentru elevi (CDS, proiecte educaționale, laboratoare, bibliotecă), obținerea și utilizarea în mod substanțial a resurselor materiale din sponsorizări, din proiecte de finanțare, din 2% .
 Astfel că pe 2 noiembrie 2011, un juriu format din personalități de marcă ale societății civile, ale mediului de business, din mass-media sau din sectorul public, ne-a premiat școala, ne-a apreciat și ne-a prezentat drept model de bune practici; școala care pregătește o nouă generație de oameni voloroși.
Ne-au premiat, au premiat educația, deci NE-AU făcut mai puternici! Simona Stoianovici
În foto: domnul director Marcel Emil SAS, între două doamne: prof. Simona SARCA - director adjunct (în dreapta) și prof. Margareta POP - consilier educativ (în stânga).
P.S. Felicitări, GOGA! Sunteți cei mai tari! Ovidiu Dan

Trimite email

joi, 24 octombrie 2019

Poza zilei

Lansare album de debut - Adrian Bojan

Ziua de 3 noiembrie 2019 va încununa pentru solistul de muzică populară Adrian Bojan nu mai puțin de șase ani de stăruință și muncă.
Acesta își va lansa albumul de debut intitulat „Maica me când m-o făcut", în cadrul unui eveniment organizat de Asociația ,,Culanii" Sânnicolau Român, în satul natal al acestuia, Sânnicolau Român.