Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Drd. ing. Simona Bișboacă și produsele sale brevetate

„Elevul” dlui decan Vasile Bara – inventator

Drd. ing. Simona Bișboacă și produsele sale brevetate

„Antioxi vita” și „Propolis dizolvat în apă” sunt două produse inventate de drd. ing. Simona Bișboacă, de la Facultatea de Protecția Mediului din Oradea. Brevetate și patentate deja, produsele se găsesc pe piață și au strălucire de aur și argint!

 De ce?
Pentru că produsele Simonei au cucerit două medalii: de aur și argint la Salonul de inventică de la Varșovia, din 3-5 noiembrie 2011.
Și cum cele două medalii nu erau suficiente, „Antioxi vita” și „Propolis dizolvat în apă” au mai obținut două premii speciale, acordate de Asociația Asiatică pentru Creativitate și de Coreea de Sud.
„Bine-ați venit la Galeria de onoare a Universității!”, le-a urat domnul rector, prof. univ. dr. ing. Cornel Antal, celor doi frați, Simona Bișboacă și fratele său, dr. ing. Adrian Timar, șef de lucrări, directorul Departamentului Ingineria Produselor Alimentare, ambii prezenți, miercuri, 16 noiembrie 2011, la conferința de presă a dlui rector, precum la Salonul de inventică din Polonia.
Vorbind despre produsele sale, Simona a arătat faptul că față de alte produse, Antioxi vita conține o doză mai mare de antioxidanți, iar Propolis dizolvat în apă poate fi consumat și de copii pentru că nu conține alcool.
Mai multe detalii veți putea găsi intrând pe site-ul phenalex.ro
Simona însă nu se oprește aici. Pregătindu-și lucrarea de doctorat cu dl decan Vasile Bara, ea continuă să cerceteze pentru obținerea unor noi produse... cu care să spargă gura târgului. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Drd. ing. Simona Bișboacă și produsele sale brevetate.

 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021