Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Exercițiu de intervenție polițienească în comun la frontieră”

Oradea – Szeged

„Exercițiu de intervenție polițienească în comun la frontieră”

În perioada 14 – 16 noiembrie 2011, Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea și Școala Medie de Ordine Publică din Szeged – Ungaria au desfășurat în cadrul Programului Transfrontalier România - Ungaria „BORDERLESS FUTURE” HURO, un „Exercițiu de intervenție polițienească în comun la frontieră”.

Exercițiul a vizat  buna cooperare polițienească dintre cele două școli în prevenirea și combaterea migrației ilegale și a contrabandei în zona de frontieră a județului Bihor. Este o acțiune de amploare care implică forțe și mijloace de ambele părți, o bună colaborare și comunicare între cei implicați, precum și o mare răspundere deoarece la exercițiu participă elevii celor două instituții de învățământ. Astfel sunt implicați un număr de aproximativ 48 de elevi maghiari de la Școala Medie de Ordine Publică din Szeged – Ungaria și 24 de elevi români de la Școala de Pregătire a Agenților Poliției de Frontieră „Avram Iancu” Oradea care au suplimentat posturile și patrulele de supraveghere, de cercetare, urmărire și blocare pentru depistarea persoanelor și autoturismelor suspecte, precum și pentru constatarea  altor aspecte de interes operativ.
Fiind o activitate în oglindă, tot în aceeași perioadă, un număr de 48 de elevi ai școlii noastre însoțiți de două cadre didactice au participat la o activitate similară pe teritoriul Ungariei, sub coordonarea colegilor polițiști de frontieră maghiari.
Această acțiune comună este prima de acest fel, care a implicat un număr atât de mare de elevi, iar reușita acesteia va conduce la acumularea unui plus de experiență în activitatea de pregătire a elevilor din ambele instituții de învățământ. Sperăm ca vineri la bilanțul activității să putem spune că aceasta a fost și în ajutorul structurilor operative ale IJPF Bihor. (Micheș Eugen)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: „Exercițiu de intervenție polițienească în comun la frontieră”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019