Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un pedagog de școală nouă

La final de „stagiune” și proiect

Un pedagog de școală nouă

La final de proiect, actorii economiști orădeni au prezentat, astăzi (joi, 8 noiembrie 2007), cea de-a treia piesă a „stagiunii” – „Un pedagog de școală nouă”, după I.L. Caragiale. În cadrul proiectului „Lumea teatrului în ochii generației de mâine”, coordonat de prof. Ovidiu Marc, cu concursul drei prof. Andreea Ciobanu, au fost prezentate trei piese de teatru.

Piesa lui Caragiale, bine interpretată (de Geanina Moza, Alexa Radu, Daniela Cociuba, Marius Marina, Adrian Bora, Mircea Pășcuț, Paul Păscar, Cristian Mihuța, Andrei Farnas, Dorin Pop, Cătălin Rus, Sergiu Purge, Dănuț Berghian, Sorin Duluș, George Hanga, Adrian Alb, Laurențiu Andrei și Darius Praja; Răzvan Druță – sunet) a avut succes, astfel că la final, atât actorii, cât și coordonatorul de proiect și regizorul s-au arătat mulțumiți.
De ce teatru și nu un concurs de matematică…
„Elevii sunt mai atrași de teatru decât de matematică, ne spune Ovidiu Marc, profesor de matematică, și coordonator al proiectului. Teatrul se adresează direct sufletului. Și dacă tot nu mai merg tinerii la teatru, am zis să le aducem noi teatrul în școală”.
Dacă o fi să mai demareze un proiect, profesorul va merge pe curs de artă fotografică sau ecologie, pentru că de mic copil s-a inițiat în arta fotografică participând la cursurile organizate la Palatul Copiilor și Elevilor.
„Cum proiectul cu teatru e la final, urmează să apară și produsele finale: o broșură în care vor fi trecute toate etapele parcurse și mijloacele de realizare, și un DVD cu cele trei piese prezentate. După cum se poate vedea, acum am realizat, o expoziție de fotografii cu costumele folosite”, adaugă regizorul Andreea Ciobanu.
Să mai spunem că proiectul elevilor de la Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea a obținut finanțare din partea primăriei (10.000 RON). (Ov. Dan)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Un pedagog de școală nouă.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 11 august 2020