Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Consfătuirea națională a juriștilor din învățământul preuniversitar

Vineri, sâmbătă și duminică,

Consfătuirea națională a juriștilor din învățământul preuniversitar

Vineri, 18 noiembrie 2011, în sala de conferințe a Hotelului President din Băile Felix, a avut loc deschiderea Consfătuirii naționale a juriștilor din învățământul preuniversitar, cu tema „Aspecte juridice privind aplicarea legislației secundare a sistemului național de învățământ preuniversitar”.

La consfătuirea națională, organizată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, au participat juriști din toate inspectoratele școlare din țară și municipiul București.
Ministerul de resort a fost reprezentat de secretarii generali adjuncți, doamnele Monica Cristina Anisie și Ioana Lazăr, inspectorul Adrian Bărbulescu (director resurse umane) și de consilierii juridici: Alice Moldoveanu, Lăcrămioara Pop, Gabriela Toma, Vladimir Cioban și Mihai Bostan; la reuniune a fost prezent și un reprezentant al Ministerului de Justiție în persoana dnei Mihaela Zugrăvescu.
Prefectura Bihor a fost reprezentată de prefectul Gavrilă Ghilea, iar din partea Inspectoratului Școlar Județean Bihor, organizatorul local al consfătuirii, au participat: inspectorul școlar general, prof. Dorel Luca, inspectorul școlar general adjunct, prof. Nicolae Marcel Ungur și consilierul juridic, jr. dr. Ramona Bacter.
„E nevoie de o legislație nouă”
„Într-o perioadă ca aceasta a schimbărilor în toate domeniile, în învățământ are loc o reformă profundă, iar pentru aceasta e nevoie de o legislație nouă. Specialiștii trebuie să se pună la treabă să scoată o legislație eficientă. Cu siguranță că ceea ce veți hotărî va duce la o îmbunătățire a activității din învățământul românesc”, a spus prefectul Gavrilă Ghilea. Iar inspectorul general, prof. Dorel Luca, a arătat că într-adevăr, „e imperios necesară o punere de acord, o găsire a unei căi de mijloc eficiente pentru că a început să iasă legislația secundară. Trebuie să ne lămurim cu toții asupra multor aspecte cuprinse în metodologiile de aplicare a Legii Educației Naționale”...
După deschiderea festivă au urmat discuții cu caracter tehnic, la care presa nu a avut acces!!! Și nu înțelegem de ce???
Ce „secrete” au avut de împărtășit secretarii generali de nu au putut fi spuse în prezența presei? (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Consfătuirea națională a juriștilor din învățământul preuniversitar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 17 iulie 2019